Birbirimize sımsıkı sarılmakla mükellefiz... Bahçeli'den kenetlenme çağrısı

MHP lideri Bahçeli, yeni yasama yılında birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Başka Türkiye yok, milletimiz güçlü bir ailedir” dedi.

Akşam Gazetesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu. Birlik ve beraberlik mesajı veren Bahçeli, "Siyasette kaçınılmaz yenilgi ve zaferler yoktur. Siyaset millete hizmet içindir. Başka Türkiye yoktur. Türk milleti büyük ve güçlü bir ailedir. Bölgesel ve küresel tehdit dalgalarının şiddetle kıyılarımıza çarptığı, bugünkü zaman diliminde Türk milletinin her ferdi birbirine sımsıkı sarılmakla mükelleftir. Değişim kisvesi altında, kaynak ve kök değerlerinden kopmak bize göre değildir. Artık bir kader ve karar anında bulunuyoruz" dedi.

ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

"Birliğimizin dağıtılmasına göz yumamayız" diyen Bahçeli, "Tüm dünya duysun ki, ölümüz şehit, dirimiz yiğit, karşımızdakiler müfrit, direncimiz ve dirayetimiz müthiştir. Sakın ola Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ilkeleri ve kuruluş iradesi üzerinde tahribat ve oynamalara heves edilmesin. Sahte ve sanal gündemlere kaptıracak yakamız yoktur. Türkiye'mize sahip çıkacağız. Cumhur İttifakı'nı yaşatacağız" diye konuştu.

İNSANLIK CAN ÇEKİŞİYOR

Ortadoğu'da insanlık can çekişirken küresel vicdanın da felçli sessizliğe gömüldüğünü aktaran Bahçeli, "ABD takviyeli İsrail terör devleti, Ortadoğu'nun tamamına musallat oldu. Sürek avı etki alanını genişleterek neredeyse vatanımızın sınırlarına dayanacaktır. İsrail'in sabotajlarının Türkiye'ye mesaj olduğunu inkar etmek söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

BM BOYKOT EDİLMELİ

BM'de reform isteyen Bahçeli, "Dünya 5 ülkenin ağzına bakmaktan kurtulmalıdır. Aksi halde BM Genel Kurul toplantılarının boykotu gündeme alınmalıdır. İslam ülkeleri de sesini yükseltmelidir" dedi.