Bir saat taradılar... 30 kişilik aileye ölüm çemberi

Mardin Kızıltepe'ye bağlı Kırsal Ayaz Köyü'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle düzenlenen saldırının detayları kan dondurdu.

İddiaya göre bölgedeki kanaat önderleri ve 12 köyün muhtarı husumeti sonlandırmak için araya girdi ancak çözüm olmadı. Akraba ailelerden 1'i, diğer aileye anlaşmazlığın yaşandığı bahçede pusu kurdu ve uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe aldı. Yaklaşık 1 saat süren uzun namlulu saldırıda Hacı Şakir Aslan (65) ve Aslan Aslan (40) hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

BİLGE KÖYÜ KATLİAMI GİBİ...

Yara almadan kurtulan Kahraman Aslan (50) olayı 2009'da 44 kişinin öldüğü Bilge Köyü katliamına benzeterek şöyle konuştu: "Normalde Ayaz Köyü, bizim köyümüzdür. Onlar çok eskiden bize gelip sığınmışlardı, bizler onlara kucak açmıştık. Kardeşim 7 ay önce köyde 1 dönümlük bahçe almıştı. Sonra köy muhtarı karşı çıkarak 'Sizi buraya almıyorum' dedi. Olay günü bahçeye çalışmaya gitmiştik. Sonra çevreden, evlerden bize sıkmaya başladılar. Bahçede çoluk çocuk ve kadınlar olmak üzere yaklaşık 30 kişiydik, hepsi ölümden döndü." ◗ DHA