Bir ölür bin diriliriz

2004'te şehit babasını mavi beresiyle uğurlayan Batın Bezik, yıllar sonra çakı gibi asker olup, babasının mezarında selam durdu.

Van'ın Yalınca mevkiinde 28 Haziran 2004'te terör örgütü PKK tarafından kurulan mayınlı pusunun ardından açılan çapraz ateşle 34 yaşında şehit düştü Kıdemli Uzman Çavuş Ali Bezik. Geride gözü yaşlı eşi Nilgün Bezik, 14 aylık oğlu Berker Bezik ve 7 yaşındaki kızı Batın Bezik'i bıraktı. Büyük travmalar atlatan Batın Bezik, şehit ve gazi yakınlarına yardımcı olmak için psikolog olup Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nde ücretsiz terapiler verdi, onların bu süreci en az hasarla atlatmalarını sağladı.

GEÇEN AY MEZUN OLDU

Geçen 17 yılın ardından asker olmaya karar veren Bezik, Foça Jandarma Okulu'ndaki 9 aylık zorlu eğitimin ardından komando olarak mezun oldu. Bezik, babasının cenazesinde çekilen mavi bereli fotoğrafıyla kendi mezuniyet karesini sosyal medyadan paylaşarak şu yürek yakan notu paylaştı: "Babam şehit olduğunda onun töreninde mavi beresini takmıştım. 17 yıl sonra bugün ise Foça Komando Okulu'nda aldığım 9 aylık eğitim sonucu bröve ve mavi bere takmaya hak kazandım. Biz boşuna demiyoruz. Bir ölür bin diriliriz."

BAYRAĞINI DEVRALDIM

"Tam 17 yıl oldu seni al bayrağa sarılmış tabutunla uğurlayalı. Geçen o 17 yılın her gününün, saatinin, dakikasının hatta her saniyesinin acısını anlatmak çok zor. Ama o acının verdiği güçle ve hırsla senden devraldığım o bayrağı hep ileri taşıyacağım sana söz veriyorum. Ben buradayım babacığım. Adın hep yaşayacak."

BERELERİMİZ YAN YANA

Gururunu şehit babasıyla paylaşmak isteyen Bezik, brövesini ve beresini taktıktan sonra soluğu Ali Bezik'in mezarında aldı. O anları sosyal medyadan paylaşan Bezik, fotoğrafın altına da, "Seninle gururumu paylaşmaya geldim babacığım. İkimizin beresi yan yana, kızın baş ucunda. Cennetin en güzel köşesine selam gönderiyorum senin için" notunu düştü.