Bir milletin istiklal mücadelesi 8 yaşında

AKŞAM Gazetesi 15 Temmuz özel ekinde yer alan haberde, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain kalkışmasında tankların altına yatıp destansı bir direnişle vatanına sahip çıkan millet, ‘Türkiye Yüzyılı'nın yolunu açtı.

Milli iradenin merkezi TBMM'ye tarihinde ilk kez bombalar yağdırıldı. Külliye hedef alındı. Başkan Erdoğan'a suikast girişiminde bulunuldu. Genelkurmay ve Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne saldırıldı. Tüm bu ihanetler o gece yaşandı. FETÖ çetesi, devletin uçağı, helikopteri, tankı, topu ve tüfeğini millete karşı kullanmak için teröristbaşından gelen emirle harekete geçti. Ruhlarını, onurlarını, inançlarını, akıllarını Pensilvanya'daki sapkın anlayışa kiralamış alçaklar, Akıncı Üssü'nden düğmeye bastı. Aynı anda Türkiye'nin birçok noktasında harekete geçen hainler, asker-sivil, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden insanların üzerine ölüm yağdırdı. Gece yarısı Başkan Erdoğan'ın çağrısıyla halk sokaklara döküldü. Milyonlar, demokrasisine, özgürlüğüne, vatanına, bayrağına canı pahasına sahip çıktı.

AKŞAM TARİHİ MÜCADELEYE MANŞETLERİYLE DESTEK VERDİ

15 Temmuz gecesi Türk basının verdiği büyük sınavdan AKŞAM yüzünün akıyla çıktı. 17-25 Aralık kumpasından itibaren FETÖ ile mücadeleyi yayın politikası haline getiren AKŞAM, karanlık gecede de dik duruşundan taviz vermedi. Eli kanlı üniformalı teröristlerin hain girişimini ertesi gün 'ALÇAKLAR' manşetiyle duyuran AKŞAM, 100 yıllık tarihine yakışır tavır aldı. AKŞAM, FETÖ'nün alçaklığını her fırsatta sayfalarına taşıdı, yaptıkları hainlikleri hiç tereddüt etmeden yazdı, gerçekleri satır satır kamuoyuyla paylaştı.

16 TEMMUZ 2016 / AKŞAM BU MANŞETLE ÇIKTI

BU RUHU YAŞATMALIYIZ

AKŞAM, zaferle sonuçlanan anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak için yayınlarını sürdürüyor. Millet, 15 Temmuz'da kendisine rağmen bir şey yapılamacağını tüm dünyaya göstermiş, Türkiye üzerindeki karanlık hesapları akamete uğratmıştır. O gece hainlere karşı sergilenen direniş, milletin birlik ve beraberlik için verdiği bir bağımsızlık mücadelesidir.