Bir haftada 7 üst düzey öldürüldü! SİHA'dan kaçış yok

Teröristlerin aracına Suriye'de nokta atışı! Türk SİHA'ları göz açtırmıyor. 7 üst düzey isim imha. Terör örgütünün sözde yöneticileri hem Suriye hem de Irak'ın kuzeyinde Türk SİHA'larının hedefi oluyor. Önceki gün de Suriye'nin Kamışlı kentinde, içinde teröristlerin bulunduğu bir araç nokta atışıyla vuruldu.

SONER KAN

TSK'ya ait silahlı insansız hava araçları hem yurt içinde hem de Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör hedeflerini nokta atışıyla vuruyor. Yerel kaynakların bildirdiğine göre, Türk SİHA'ları Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da, içinde terör örgütü mensuplarının bulunduğu bir aracı vurdu.

SÖZDE KOMUTAN İMHA

Geçen 19 Ağustos'ta Türkiye'ye ait SİHA'lar'ın Kamişlı-Heseke karayolunda gerçekleştirdiği harekat sonucunda da terör örgütü YPG'nin sözde komutanlarından Rênas Roj kod adlı Selahattin Şehabi'nin öldürüldüğü bildirildi. Açıklamada, teröristin sözde 'YPG Askeri Konseyi' üyesi ve sözde DSG komutanı olduğu kaydedildi. Aynı gün Suriye'nin kuzeyindeki Haseki vilayetinin batısında yer alan Til Temir kasabasında da terör örgütü PKK/YPG ile sözde Suriye Demokratik Güçleri adı altında terörist faaliyetlerin yürütüldüğü bir binaya TB-2 Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracıyla nokta operasyon düzenlendi. Operasyonda terör örgütünün sözde askeri konsey üyeleri, Sosin Mouhammad, Peyvan Remedan, Ali El Xerze ve Seyfullah Ahmad etkisiz hale getirildi.

BİR DARBE DE SİNCAR'DA

Irak'ın Sincar kentinde de geçen 16 Ağustos'ta PKK'nın tepe isimlerinden Said Hasan ve koruması bir araç içerisinde nokta atışıyla etkisiz hale getirilmişti.

3 YPG'Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

19 Ağustos'ta Kamışlı'da terörist Selahattin Şe habi'nin bulunduğu aracı vuran SİHA'lar dün yine Kamışlı'da bir aracı hedef aldı. SİHA'lar, son 15 gün içinde de Ayn El Arap ve Sincar'daki hedefleri vurdu.

DEAŞ'LI CANLI BOMBA EYLEM ÖNCESİ YAKALANDI

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda yakalanan 33 yaşındaki Ahmet Veyis'in, cep telefonundan 52 sayfalık 'canlı bomba yeleği' yapımı ve kullanımıyla ilgili görsel açıklamaların yer aldığı belge çıktı. Mülteci gibi Türkiye'ye giren teröristin 'canlı bomba' eylemi için talimat beklediği öne sürüldü. Öte yandan İstanbul'da da DEAŞ'lı 10 şüpheli gözaltına alındı.