Bir eli sandıkta bir eli dağda olmaz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “HDP'nin, Kandil'in ağzıyla konuşanların açıktan Kılıçdaroğlu'na destek vermeleri vatandaşımıza ‘ne oluyor' dedirtiyor. Bir eliniz sandıkta bir eliniz dağda olmaz” dedi.

Numan Kurtulmuş 24TV'de Nuh Albayrak ve Murat Çiçek'in sorularını yanıtladı.

24 TV'de yayımlanan "Seçim Özel" programında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Kurtulmuş, 14 Mayıs'taki seçime enteresan bir atmosferde girdiklerini dile getirdi. Kurtulmuş, kapalı kapılar arkasında Millet İttifakı bileşenlerinin ne konuştuklarının bilinmediğinin altını çizerek "Hukukun üstünlüğünden bahsediyorsunuz, devam eden mahkemeler varken siz kişilerin serbest bırakılmasını söylüyorsunuz. Bunlar gösteriyor ki kapalı kapılar ardında çok şey konuşulmuş. Biz bunları bilmiyoruz. ABD'ye 'neden Türkiye'ye zarar verecek bu silahları PYD/YPG'ye veriyorsunuz' diyorlar mı" diye konuştu.

BOMBALAR, KURŞUNLAR...

HDP'nin terörle arasına mesafe koymadığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bizim üzüldüğümüz taraf budur. Bunların şeffaf olarak ortada cereyan etmesinin ilk koşulu HDP'nin kayıtsız şartsız terörle arasına mesafe koymasıydı. HDP bunu yapabilirse hem kendisine büyük iyilik yapar hem kendisinin temsil ettiği milyonlarca vatandaşımızın hakkını, hukukunu korur hem de Türkiye demokrasisine katkı sağlamış olur. Bir eliniz sandıkta bir eliniz dağda olmaz. Bombanın kurşunun olduğu yerde demokrasi olmaz."

3 MİLYAR DOLAR BİLE VERMEZLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Söz veriyorum Türkiye'ye 300 milyar dolar getireceğim" sözünü hatırlatan Kurtulmuş, "İyi de sana 300 milyar doları kara kaşın, kara gözün için vermezler. Size 300 değil 3 milyar dolar bile vermezler. Tut ki versinler orada ağzından kaçırıyor diyor ki 'İnsan hak ve özgürlüklerine riayet edersek, yatırım ortamını iyileştirirsek, Türkiye'de belli kişilerin serbest bırakılmasını sağlarsak, bize bu parayı verecekler.' Bunlara diyorlar ki, 'İndirin Erdoğan'ı, size para verelim.' Bu pazarlığın bu anlama geldiği çok aşikardır, işin Türkçesi budur" değerlendirmesini yaptı.