Bir ayda 70 köy temizlendi

TSK ve ÖSO 20 Ocak’ta başlatılan harekatta adeta destan yazılıyor! Bir ayı dolan operasyonda 1614 terörist etkisiz hale getirildi, 70 köy hainlerden temizlendi.

TSK’nın, sınır güvenliğini sağlamak ve Afrin kentinin PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ terör örgütlerinden arındırılması amacıyla geçen 20 Ocak’ta, 72 savaş uçağının hava bombardımanıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda bir ay tamamlandı. Mehmetçik Hatay Reyhanlı’dan ve Kilis’in karşısında bulunan Azez bölgesinden çifte cephe açıp hilah taktiğiyle Afrin’e doğru ilerlemeye devam ediyor. Harekâtta karadan top atışları havadan ise SİHA ve jetlerle hedefler 

sürekli vuruldu.

700 HEDEF YERLE BİR EDİLDİ! 

Teröristlerin DEAŞ taktiği kullanarak kazdığı kilometrelerce tüneller ve hendekler de harekatta yerle bir edildi. Özellikle Burseya Dağı ve Darmık Dağı bölgesini ele geçiren Mehmetçik burada teröristlerin planını bozdu. Karadan çatışmalarla 70 köy terör örgütlerinden arındırdı. Harekat kapsamında İHA ve kara birliklerinin işaretlediği tam 700 hedef yerle bir edildi. 

CİNDERES’TE TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR 

Zeytin Dalı Harekatı’nın 30. gününde TSK ile ÖSO mensupları, Afrin’deki ilerleyişini sürdürdü. Hatay’ın sınıra sıfır noktasında konuşlu çok namlulu roketatar ve Fırtına obüsleriyle terör örgütü hedefleri vuruldu. Hatay sınırından ise dağın arkasından yoğun sesler duyuldu.

BİR GÜNDE 19 HAİN İMHA EDİLDİ

Harekatta bugüne kadar 32 asker şehit oldu, 9 sivil vatandaş da hayatını kaybetti.  Harekâtın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, dün kara ve hava operasyonlarıyla 19, toplamda ise 1614 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

ÖSO, insanlık dersi verdi!

TSK ve ÖSO’nun Afrin’de sivilleri katlettiği yalanını ortaya atanlara tokat gibi yanıt! ÖSO’ya bağlı Hamza Tümeni, Raco ekseninde yapmış olduğu operasyonlarda Dervişe Köyü’nü ele geçirdi. ÖSO, operasyonda esir aldıkları bir kadın teröriste su verdi. Bu an fotoğraf karesine yansıdı.

Alçakların uçurduğu drone’a geçit yok

Reyhanlı’da terör örgütlerince kullanılan drone TSK tarafından düşürüldü. Şedya Köyü’nde ise ÖSO, 2 metrelik terör tünellerini temizledi. 

Sınır hattına sağlık üssü

Sağlık ve Milli Savunma Bakanlıkları ile Genelkurmay Sağlık Komutanlığı, harekatta yaralanan TSK ve ÖSO üyelerine anında müdahale için yeni bir sistem hayata geçirdi. Zafer Toka Hudut Karakolu’na ekipli ambulans tahsis edildi. Hilaltepe Hudut Karakolu’na cerrahi konteynerı kuralacak. Hassa Hastanesi’ndeki ekipler Sakız Hudut Karakolu’na taşınıyor. Akbaba Hudut Karakolu’na ise müdahale ünitesi kuruluyor.