Bir anne daha muradına erdi

Teslim olan her bir kişi anneleri umutlandırıyor. PKK'nın 6 yıl önce 15 yaşındayken kaçırdığı Recep Yetkin, örgütten kaçarak teslim oldu. Yetkin'in ailesiyle buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Evladına kavuşan aile sayısı 25'e ulaştı.

Diyarbakır'daki evlat nöbeti 605. gününde 226 ailenin katılımıyla sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP önündeki ailelerden birinin evladının daha teslim olduğunu duyurması, evlat nöbetinde sevinçle karşılandı. Aileler, her teslim olan evladın kendileri için umut olduğunu söyledi. Soylu'nun yaptığı açıklamayla evlatlarına kavuşan aile sayısı 25 oldu. Oğlu Mustafa için nöbeti sürdüren Ayşegül Biçer, "Bakanımız Soylu'nun verdiği müjdeli haberden sonra büyük bir sevinç yaşadık. Her gün yeni bir fidan kazanıyoruz" dedi.

Muş Jandarma ekiplerinin ikna çalışmalarıyla PKK'dan kaçarak Şırnak'ta teslim olan Recep Yetkin, 6 yıl sonra Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan babası Bayram Yetkin'e kavuştu.

PKK kampından kaçıp, güvenlik güçlerine teslim olan S.Ç. adlı terörist, Mardin'de ailesiyle buluştu.