Binali Yıldırım canlı yayın performansıyla Ekrem İmamoğlu’nu açık ara geride bıraktı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın katıldığı TV programlarının reytingi Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı programların reytingini açık ara geride bıraktı.

Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve CHP-İP ve HDP'nin oluşturduğu ittifakın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, farklı kanallarda canlı yayına çıkarak seçmenlerine seslendi. İmamoğlu’nun katıldığı canlı yayın süresince, sosyal medya üzerinden yapılan izlenme oranları “Sözcü Gazetesi” tarafından da haber olarak servis edildi.  “İmamoğlu, sosyal medya reytingleri alt üst etti” başlığıyla geçilen haberin, gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

CNN Türk ekranında Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programına konuk olan Binali Yıldırım, projeleri hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulundu. Aynı saatlerde başka bir TV kanalında konuşan İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın izlenme oranlarını haber yapan ‘Sözcü Gazetesi’ tarihi bir yanlışa imza attı. İki adayın sosyal medyada izlenme oranlarında büyük bir fark oluştuğunu ifade eden gazete haberinde; İmamoğlu’nun katıldığı programı ‘4 bin 406’ kişi canlı izlerken Binali Yıldırım’ı ise ‘bin 203’ kişi izledi denildi.

İŞTE TV REYTİNG SONUÇLARI

İzlenme oranlarına göre ise Binali Yıldırım’ın katıldığı CNN Türk yayını “1 Milyon 877 bin 888” kişi tarafından izlenirken, İmamoğlu’nun katıldığı canlı yayının ise “332 bin 842” tarafından izlendiği ortaya çıktı.