2021 BİLSEM sözlü sınavı ne zaman nasıl yapılacak? BİLSEM öğretmen mülakatları başladı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri'nin (BİLSEM) bünyesinde öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak üzeren ocak ayında başvurular gerçekleştirilmişti. 15 Mart itibariyle başlayansözlü sınav süreci üzerine konuyu yakından takip eden öğretmen adaylar tarafından ''Bilsem mülakat ne zaman 2021! Bilsem sınavı ne zaman hangi tarihte yapılacak?'' soruların yanıtları merak konusu oldu.

BİLSEM bünyesinde alınacak öğretmenlerin sözlü sınav süreci yakından takip edilmektedir. MEB tarafından düzenlenen BİLSEM'in öğretmen mülakatları için randevu sistemi, geçtiğimiz günlerde erişime açılmıştı. 15 Mart itibariyle başlayan ve 31 Mayıs tarihine kadar tüm illerde yapılacak BİLSEM öğretmen alımı sözlü sınavları için MEB randevu alma detayları ile ilgili sınav tarihleri tek tek paylaşıldı.

Bilindiği üzere zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren BİLSEM sınavları özel yetenekli, özellikle zeka, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan öğrenciler tespit edilmek üzere yapılmaktadır. Programların uygulanmasında okuldan tamamen farklı özel eğitim yöntem ve teknikleri, özel materyaller ve özel eğitim ortamları kullanılır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri'ne (BİLSEM) öğretmen olarak atanabilmek için yapılacak sözlü sınavlar için süreç 15 Mart'ta başlıyor. Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemler ile ilgili takvim, İl alan bazlı sözlü mülakat tarihleri MEB tarafından yayınlandı.

BİLSEM ÖĞRETMEN ALIMI SÖZLÜ SINAVI NASIL OLACAK?

MEB BİLSEM öğretmen alımı sözlü sınavı; Bakanlıkça belirlenen bölge merkezlerinde, bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yapılacak.

Sözlü sınava katılacak öğretmenler sözlü sınav tarihinde valiliklerce "görevli izinli" sayılacak. Bakanlıkça kendilerine herhangi bir yolluk veya yevmiye ödenmeyecek. Sözlü sınav, Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme Sözlü Sınav Değerlendirme Formu'na göre 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek.

BİLSEM NEDİR?

Dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programlarının uygulanmaktadır.

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir.