Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta? BİLİM KURULU TOPLANTISI bugün mü, ne zaman?

Bilim Kurulu toplantısı 23 Şubat Çarşamba günü düzenlenecekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ertelendiğini açıkladı. Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta? Bilim Kurulu toplantısı bugün mü, ne zaman? İşte konuya dair merak edilen tüm detaylar...

Bilim Kurulu toplantısı tarihi araştırılıyor. Bugün gerçekleşmesi planlanan toplantıda ülkemizde maske yasağın kalkmasına ilişkin yeni gelişmelerin yaşanacağı ön görülüyor. Sağlık Bakanı Koca, "Toplantıda maskenin ne zaman çıkacağı ve test konuları da dahil olacak" dedi. Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta? Bilim Kurulu toplantısı bugün mü, ne zaman?

BİLİM KURULU TOPLANTISI BUGÜN MÜ, NE ZAMAN?

Bakan Koca sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada Bilim Kurulu'nun yarın saat 18:00'da toplanacağını duyurdu.

Bakanlığın yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Koronavirüs Bilim Kurulu yarın, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanıyor. YARIN SAAT 18.00'DA bir açıklama ile huzurlarınızda olacağım. Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. Buluşmak üzere.

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Düzenlenecek olan toplantının ardından her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanı Koca'nın da açıklama yapması bekleniyor. Detaylar geldikçe haberimizin içerisinde yer alacaktır.

MASKELER ÇIKACAK MI?

Bakan Koca, bazı Avrupa ülkelerinde Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasına ilişkin de "Gelecek hafta tüm basın mensuplarını çağırarak düzenleyeceğimiz toplantıda, koronavirüsle mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne olacağını daha net ifade edeceğiz. Toplantıya maskenin ne zaman çıkacağı ve test konuları da dahil olacak" diye konuştu.

BAKAN KOCA'DAN YENİ DÖNEM AÇIKLAMASI

"Gelecek hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantımız olacak. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız. Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz.

"Bakan Koca, Omicron varyantına bağlı vaka sayılarının önümüzdeki haftadan itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. "Vaka sayısı geçen hafta sonu itibarıyla pikini yapmış oldu. Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastaneye yatışlar yüzde 28-30 kadar azaldı. Yoğun bakıma yatış da yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini düşünüyoruz."

Maske yasağında dikkat çeken tarih! MASKE YASAĞI kalktı mı? Türkiye'de Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak?