Bilecik'te susuz yaz! Kentte 4 gündür su yok

Yenilenmeyen şehir suyu boruları patladı, vatandaşlar susuz kaldı. CHP'li belediye, boru tamiratının kendilerinin görevi olmadığını öne sürdü. Kentte tankerlerle su dağıtımı yapılıyor.

CHP'li Bilecik Belediyesi, Karasu içme suyu hattında meydana gelen arıza nedeniyle 19 Temmuz'dan beri vatandaşı susuz bıraktı. Hattın çok eski olduğunu ve yıllardır bakım olmadığını belirten vatandaşlar tepki gösterdi.

Su sıkıntısı yaşanan mahallelerde tankerler ile çözüm üretilmeye çalışılırken yaşanan manzara 90'lı yılları hatırlattı. Çalışmaların hafta sonu da devam edeceği öğrenilirken suyun en geç pazartesi günü verileceği öğrenildi. Susuz kalan vatandaşlar, belediyeye tepki gösterince CHP'li Belediye Başkan vekili Melek Mızra Subaşı, hatta meydana gelen arızanın Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği tarafından onarılması gerektiğini söyledi.

"BİZİM GÖREVİMİZ DEĞİL"

Subaşı, "Bilecik Belediyesi olarak sorumluluk ve yetki sahamız olmamasına rağmen arızanın tespitinden şu ana kadar bu alanda tüm ekiplerimiz ve araçlarımız ile seferberlik halinde çalışmaktayız" denildi.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ise kentte yaşanan susuzlukla ilgili belediyenin çözüm üretmediği söyledi. Yıldırım şöyle dedi, "Bilecik Belediyesi yetki alanı dışında olmasına rağmen tüm ekiplerin onarım çalışmalarına destek verdiğini söylüyor. Arıza tekrarlayınca 'birlik tarafından onarılan yerde patlak' var demek aciz. Onarım başarılı olsaydı 'biz yaptık' diyeceklerdi, arıza olunca birlik onaramadı dediler. Mahalle susuzluktan yanıyor çözüm üretin. 4,5 yıldır hiç ilgilenmediniz. Kaç gündür şehir susuzluktan kırılırken tankerleri çıkartmak gibi basit bir çözüm bile yeni mi aklınıza geldi."