Bilecik'te bugün okullar tatil mi? 8 Ocak Çarşamba Bilecik'te kar tatili var mı?

Bilecik’te okullar tatil mi? sorusu binlerce öğrencinin merak ettiği konular arasında yer aldı. Ocak ayı itibarıyla ülke genelinde şiddetini artıran soğuk havalar ve yağışlar hayatı olumsuz şekilde etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporlarına göre 8 Ocak Çarşamba Bilecik’te karlar karışık yağmur yağması bekleniyor. Gözler valilikten gelecek kar tatili haberinde. İşte ‘8 Ocak Çarşamba Bilecik’te kar tatili var mı?’ sorusunun cevabı…

Kar yağışlarının artması ile birlikte öğrenciler ve veliler‘8 Ocak Çarşamba Bilecik’te kar tatili var mı?’ sorusunun yanıtını merak ediyor. Gözler Bilecik Valiliğinden gelecek kar tatili haberinde. Yurdun genelini etkisi altına alan kar ve şiddetli yağmurlar hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağdığını gören öğrencilerin ise ‘Bilecik’te okullar tatil mi?’ sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte son dakika tatil açıklamaları…

8 OCAK ÇARŞAMBA BİLECİK’TE OKULLAR TATİL Mİ?

Bilecik'in Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın taşımalı eğitime ara verildi. 

İlçelerin kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı taşımalı eğitime 8 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin dışında), Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Antalya, Isparta ve Erzurum çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova, Adana ve Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (70-110 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 Yağışların bu akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

 Rüzgarın, Marmara ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (70-110 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.