Bijuteri TDK'da sözlük anlamı nedir? Bijuteri ne demek?

Bijuteri kelimesini kelimesi günlük hayatta zaman zaman karşılaştığımız bir kelimedir. Bijuteri kelimesini yeni duyanlar anlamını ve kökeninin hangi dile ait olduğunu merak ediyor. Konuyla ilgili detaylar hakkında bilgi sahibi olmak için bijuteri nedir ve ne anlama gelir sorularının yanıtına buradan ulaşabilirsiniz.

Bijuteri, günlük hayatta bir markette yada bir mağaza alışverişinde denk geldiğimiz, kulak aşinası olduğumuz bir kelimedir. Bijuteri daha çok kullanım amacı ve yeri bakımından mücevherin alım gücünden düşük olması nedeniyle günlük yaşamda alternatif takı, aksesuar, süs eşyası olarak kullanılmaktadır. Söz konusu konuya ilişkin "Bijuteri ne demek? Bijuteri TDK'da sözlük anlamı nedir?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

Bijuteri, değerli olmayan malzemeler kullanılarak imal edilen takı ve süs eşyalarıdır. Bu ürünlerin satışının yapıldığı mağazalarda bijuteri ismiyle anılır.

Bijuteri yapımında hertürden malzeme kullanıla bilmekte olup maden olarak bafon, alpaga (alman gümüşü), pirinç (sarı), bakır kullanılan alternatif malzemelerdir.Taş olarak genel anlamda sentetik taşlar kullanılmaktadır

BİJUTERİ NE DEMEK? TDK'YE GÖRE BİJUTERİ ANLAMI

Bijuteri kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir.

Bijuteri, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Bijuteri kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

- Kuyumcunun yaptığı değerli takıların tamamı

- Değerli olmayan maden veya taşlardan yapılmış takı, süs eşyası

Bijuteri yapımında kullanılan malzemenin türüne göre sınıflara ayrılır.

Akrilik bijuteri: Mat, düz veya renkli camlardan yapılan takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.

Boncuk bijuteri: Tahta, metal, cam, plastik, kristal, vb. boncuk çeşitleri ile yapılan takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.

Döküm bijuteri: Demir ve plastik içerikli döküm şeklinde uygulama ile yapılan takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.

Kristal bijuteri: Swarowski, Çek camları gibi özel kristal malzeme ile yapılan takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.

Tekstil bijuteri: Tekstil grubu malzemeler ile tasarlanan takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.

Tel bijuteri: Demir veya bakır telin, bazı yardımcı malzemeler ile değişik desenlere büründürülmesi suretiyle yapılan takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.