'Big Bando' Diyarbakır'a döndü

Notaların gücüyle eğitim seferberliği... 'Big Bando'dan 'iyilik' klibi. Diyarbakır'da 7 arkadaşın kurduğu ‘Big Bando' müzik grubu, farklı meslekteki 120 üyesiyle ilk kliplerini çekti. Grup, gelirin hepsini eğitimden uzak kalan çocuklara bağışlayacak.

Diyarbakır'da güzel sanatlar lisesinden mezun olduktan sonra farklı kentlerde üniversite okuyan 7 arkadaş, kente geri döndükten sonra 'Big Bando' adıyla müzik gurubu kurdu. Aralarında öğretmen, avukat, doktor ve sporcuların da olduğu farklı meslek gruplarından 120 kişinin yer aldığı grup, sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Grubun, doğu müziği ile batı müziğini sentezleyerek ortaya çıkardıkları eserleri, büyük ilgi görüyor. Big Bando grubu, sanatçı Derya Uluğ ile bazı ünlülerin de katkı sunduğu ve gelirinin tamamının köy okullarında pandemi nedeniyle eğitimden uzak kalan çocuklara bağışlanacağı bir klip çekti.

'DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ'

Grubun kurucularından Sedat Sezik, "Diyarbakır ve bölgede ses, nefes ve renk olmaya gayret gösteren bir ekibiz. Projenin bütün dijital gelirleri, eğitimden uzak kalmış köy okullarının öğrencilerine bağışlanacak. Hem köy okullarına müzik sınıfı yapmak hem de çocukların tablet ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. İnşallah kısa sürede sayımızı 500'e çıkartmayı umuyorum. En büyük hayalimiz Diyarbakır'da oluşan bir ekibi dünyaya tanıtmak ve dünya çapında ciddi projeler yaşatmak" dedi.