''Beşli çete'' dediği müteahhidin taziyesine gitti

Kılıçdaroğlu, ‘beşli çete' dediği Avrasya Tüneli ve Çanakkale Köprüsü gibi dev projelere imza atan müteahhitlerden eski CHP milletvekili merhum Ersin Arıoğlu'nun evine başsağlığına gitti.

Avrasya Tüneli ve Çanakkale Köprüsü gibi dev projelerin müteahhitlerini 'beşli çete' diye suçlayan Kılıçdaroğlu, o projelerin müteahhitlerinden Yapı Merkezi'nin kurucusu eski CHP milletvekili merhum Ersin Arıoğlu'nun evine baş sağlığına gitti. Kılıçdaroğlu'nun önceki gün gerçekleştirdiği ziyarete, CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı eşlik etti. Kılıçdaroğlu'nun 'Beşli çete' olarak suçladığı merhum Ersin Arıoğlu'nun oğlu, Yapı Merkezi'nin patronu Başar Arıoğlu, AKŞAM'a verdiği röportajda 'çete' ithamına tepki gösterirken, işin mühendislik ve matematiğini anlatarak adeta liyakat dersi vermişti.

Başar Arıoğlu, 28 Mart 2022'de AKŞAM'a verdiği röportajda Kılıçdaroğlu'nun 'çete' suçlamalarına tepki göstermişti.

Ersin Arıoğlu, Türkiye'nin yüz akı projeleri TOGG fabrikası, Avrasya Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nü yaptı. 1915 Çanak- kale Köprüsü'nden dolayı ödül alan Ersin Arıoğlu, 2002 -2007 yılları arasında CHP Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden son yolculuğuna uğurlanan Ersin Arıoğlu'nun cenaze töreninde yüzlerce seveni uzun taziye kuyruğu oluşturmuştu. Arıoğlu'nun eşi Ülkü Arıoğlu ile çocukları Mustafa Başar Arıoğlu, Elif Oral, Erdem Arıoğlu ve Özge Arıoğlu taziyeleri kabul etmişti.