Bertaraf ederiz! MSB'den ‘bölgesel savaş' açıklaması

MSB kaynakları, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir” dedi.

AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık kaynakları, İsrail'in Lübnan'a saldırısı sonrası İran'ın da İsrail'i füzelerle vurması üzerine oluşan gerginliğin bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimaliyle ilgili soru üzerine şu yanıtı verdi: "Ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik gelişmeleri yakından takip ediyor, alınması gereken tedbirleri alıyoruz. İsrail'in insanlık dışı saldırıları uluslararası güvenliği, küresel ve bölgesel istikrarı tehdit etmeyi sürdürmektedir. İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı, bölge geneline yayılacağı endişemizin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. TSK; bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir."

TAHLİYE PLANI HAZIR

Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliye durumuna ilişkin soruyu ise kaynaklar şöyle yanıtladı: "TSK, öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan'dan tahliyesine yönelik planlama ve hazırlıklarını tamamlamıştır. Tahliyenin başlaması durumunda gerekli bilgilendirme yapılacaktır."

F-16 ALIMINDA SORUN YOK

Kaynaklar, "F-16 tedarikine ilişkin teknik görüşmeler planlandığı şekilde devam etmektedir. Olumsuz durum bulunmamaktadır. Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik çalışmalara devam edilmektedir" açıklamasında bulundu.

7 GÜNDE 58 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen terörle mücadele ope- rasyonlarıyla son bir haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 1 Ocak'tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 107 oldu.