Belediye Meclisi toplantısında Soyer'e tepki! ''Yunan'dan bir kelime dahi bahsetmediniz''

Tunç Soyer'in İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarındaki sözlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili ve MHP'li grup başkan vekilleri tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi eylül ayı olağan toplantısı Fuar Kültürpark Alanı'ndaki yeni meclis toplantı salonunda Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili ve MHP'li grup başkan vekilleri, Tunç Soyer'in, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarındaki sözlerine tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Soyer'in 9 Eylül günü ayrıştırıcı bir dil kullandığını ileri sürdü. Soyer'in kullandığı sözcüklerin Soyer'in zihnindeki gerçekleri ortaya koyduğunu düşündüğünü ifade eden Hızal, "15 Mayıs 1919 da kendi çirkin idealleri doğrultusunda İzmir'i Yunanlılar işgal etmiştir. Sadece işgalle kalmamışlardır, yakmışlardır, yıkmışlardır ve tecavüz etmişlerdir. Bu millet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde son hücumla Yunanlıları sizin konser verdiğiniz o alanda denize dökmüştür. Siz o gün konuşmanız da bir kelime dahi olsun Yunan'dan bahsetmediniz. Bir saniye bile olsun, Yunanistan'dan bahsetmediniz. 100 yıl sonra bugün Ege'de haklı gerekçelerle ülkemizin vermiş olduğu mücadeleyi de görmezden gelerek, bizi kendince ABD Senatosu'nda şikayet eden, kendince Avrupa başkentlerinde Türkiye Cumhuriyeti devletini şikayet eden, savaş uçaklarımıza uluslararası hava sahasında radar kilidi atmaya çalışan, sivil gemilerimize uluslararası kara sularında kurşun sıkan Yunanistan'ın isminden bir kez dahi bahsetmediniz" dedi.

Hızal, Soyer'in Türkiye'nin haklı duruşunu bir yere bırakarak, Atina Belediye Başkanı ile görüşmeye gittiğini, bu durumun tüm vatandaşların içini acıttığını ifade etti.

MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin de, 9 Eylül gibi önemli bir günde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın denize dökülen düşman yerine ecdadı hedefe koymasını kınadığını söyledi.