Belediye binasını basan göstericiler Macron'un portresini indirdi

Belediye binasında bir araya gelen onlarca Fransız, bağırışlar ve ıslıklar eşliğinde duvarlara vurarak Cumhurbaşkanı Macron'un portresini indirdi ve “Macron istifa!” sloganları attı.

Aksam.com.tr

Chambery Belediye binasının merdivenlerinde bir araya gelen onlarca Fransız, bağırışlar ve ıslıklar eşliğinde duvarlara vurarak Cumhurbaşkanı Macron'u protesto etti. İçlerinden biri belediye meclis salonunda Macron'un portresini indirdi.

Aksam.com.tr'nin Fransız medyası LCI'den aktardığı habere göre, ellerinde pankartlar veya Fransa'nın üç renkli bayraklarıyla toplanan Fransızlar, Macron'un aşı kararlarını protesto ederek belediye binasının koridorlarında "Macron istifa!" sloganları attı.

"Cumhuriyetçi sembollere saldırmak hoş görülemez"

Eylemler sonrası belediyeden yapılan açıklamada, "Polisinin müdahalesi işgalin 10 dakikadan az sürmesine izin verdi ve portre bir belediye görevlisi tarafından kurtarıldı." denirken "Chambéry Şehri bu saldırıyı şiddetle kınıyor. Gösteri temel bir hak olsa da, bunun cumhuriyet kurumlarına saygıyla kullanılması gerektiğini hatırlatıyoruz. Cumhuriyetçi sembollerle ve her gün kamu hizmetinin sunulduğu, tüm vatandaşların yararlandığı Belediye Binası gibi sembolik yerlere saldırmak hoş görülemez." ifadeleri kullanıldı.