Belçika'da PKK'ya göz yumulmamalı

Türk asıllı siyasetçi Mehmet Sadık Karanfil, Belçika'da Gent Belediye Meclisi'ni terör örgütü PKK ve yandaşlarının provokasyonlarına karşı uyardı.

Geçtiğimiz mart ayında terör örgütü PKK yandaşları Belçika sokaklarını karıştırarak, polisler çatışmıştı. Türk asıllı siyasetçi Mehmet Sadık Karanfil, Gent Belediye Meclisi'nde, PKK yandaşlarının eylemlerini kınadı. 21 Mart'taki Nevruz kutlamalarının PKK şovuna dönüştüğünü aktaran Karanfil, 'PKK ile elebaşı Abdullah Öcalan'ın sembolleri gösterildi. Bu, faaliyetin kamuya açık alanda gerçekleştirilmesine izin verilmemesine rağmen oldu" dedi.

PARAMETREYİ DEĞİŞTİRİN

Çıkan olayların arkasında PKK'nın olduğunu aktaran Karanfil, "Bir terör örgütüne sempati duyulmasına, onun sembollerinin açıkça ve gösterişli şekilde kamusal alanda sergilenmesine göz yumamayız. PKK, hem ABD'nin hem de Avrupa Birliği'nin (AB) terör örgütleri listesinde yer alıyor. Belçika Başbakanı da bunu dile getirdi. Arkadaşlar, lütfen PKK parametresini başka bir terör örgütüyle değiştirin. Ne yazık ki bu dünyada bunlardan çok sayıda var. Nasıl karşılık verirdik? Hepimiz sempatizan dernekleri suçlamak için sıraya girerdik. O da yetmezdi, değil mi? Uluslararası çatışmalar, her ne olursa olsun, buralara asla taşınmamalıdır" değerlendirmesini yaptı.