Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Binlerce kişinin başvurduğu bekçilik sınavı için büyük gün geldi çattı. Bekçilik sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınavı giriş yerleri sorgulama işlemini sayfamızda bulunan bağlantıya tıklayarak yapabilirsiniz.

Bekçilik yazılı sınavı 20 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav 10:00'da başlayacak.

SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Giriş Yeri Belgesi´ne e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile ulaşılmaktadır.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ YERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 Bekçilik yazılı sınavı için adaylar sınavın gerçekleştirildiği 20 Ekim tarihinden 2 gün sonra 22 Ekim'de sınav soru ve cevaplarına Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden ulaşabilecek. Bekçilik yazılı sınav sonuçları ise 7 Kasım tarihinde yine Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden adaylara duyurulacak.

100 SORUYA YANIT VERECEKLER

Bekçi adayları, sınavda çoktan seçmeli 100 soruyu 120 dakika içerisinde yanıtlamaya çalışacak. Sadece doğru cevapların dikkate alınacağı sınavda 100 tam puan üzerinden 50 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiye Polis Akademisi'nin "www.pa.edu.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek.

BAŞARILI OLANLAR İSTİHDAM EDİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez teşkilatı tarafından yapılacak ilk sınavda başarılı olanlar, ihtiyaç duyulan bölgelerde görevlendirilecek. Valilikler tarafından alımı yapılan ve eğitimleri il emniyet müdürlüklerince verilen çarşı ve mahalle bekçilerine ilişkin yönetmelik değişikliği, 2 Mart 2018'de yürürlüğe girmiş, bekçi alım ve eğitim yetkileri Polis Akademisine aktarılmıştı.