Kurucusu olduğu BKN Mimarlık çatısı altında ödüllü projelere imza atan yüksek mimar Begüm Kübra Nas Ahi, yemek merakını önce tutkuya ardından da işe dönüştürdü. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren ve hatırı sayılır bir takipçi kitlesine ulaşan Ahi, yemek konusunda yazdığı yazılarla da beğeni topluyor. Yeme içme sektöründe paylaşımları ve yorumları dikkatle takip edilen Ahi, gurmelik yolculuğunun nasıl başladığını anlattı.
Kendini "yemek tutkunu" olarak tanımlayan Begüm Kübra Nas Ahi, mimarlık mesleği ve işi gereği yaptığı seyahatlerin gurme kimliği kazanmasında önemli rol oynadığını söylüyor: "İşim gereği Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerine seyahat etme fırsatı buldum. Bu seyahatlerde yemek merakım dolayısıyla birçok farklı lezzeti deneyimleme şansım oldu. Farklı kültürler, o kültürlere ait lezzetler ve dokunuşlar bana hem mimari anlamda hem de gurmelik yolunda katkı sağladı. Gurmeliği bu seyahatlere ve mesleğime borçluyum desem abartmış olmam."
Mimarlık ile gurmeliğin birçok ortak yönü olduğuna da dikkat çeken Begüm Kübra Nas Ahi, "Her ikisi de yaratıcılık, görsellik, uyum gibi kriterler barındırıyor" deyip ekliyor: "Yeni kültürler yeni lezzetler mimari açıdan beni besliyor. Aynı zamanda her yeni deneyim yemeklere bakışımı ve beklentilerimi şekillendiriyor. Deneyimlerimi paylaşmaktan da büyük keyif alıyorum. Bu paylaşımların her geçen gün daha çok kişi tarafından takip edilmesi ayrı bir motivasyon. Bundan sonraki hedefim uluslararası arenada söz sahibi isimler arasına girmek."