Bedelli askerlik ücreti 2021 ne kadar? Bedelli askerlik başvurusu nerede ve nasıl yapılıyor?

Bedelli askerlik ücreti ve başvuru süreçleri merak edilen konular arasında. Ekim ayından sonra askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenlerin gündeminde yer alan bedelli askerlik ücretleri ve başvuru işlemleri ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde derledik. Peki Bedelli askerlik ücreti 2021 ne kadar? Bedelli askerlik başvurusu nerede ve nasıl yapılıyor?

Bedelli askerlik ile birlikte geçtiğimiz yıllarda 12 ay olan zorunlu askerlik hizmeti 6 aya düşürüldü. Bedelli askerlik yeni çıkarılan yasa ile birlikte her yıl uygulanabilecek. İsteyen belirlenen ücreti ödemesi durumunda bedelli yapabilecek. Peki 2021 bedelli askerlik ücreti ne kadar, başvurular nasıl yapılıyor, aranan şartlar neler?

Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti ile celp tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır.

2021 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Bedelli askerliğin kalıcı olarak kanunlaştığı 2019 yılından beri bedelli askerlik ücretindeki artış yaklaşık yüzde 38 oldu. Geçen yılın ikinci yarısında 37 bin 70 TL olan bedelli askerlik ücreti 2021 yılının ikinci yarısında 43 bin TL olarak uygulanacak.

Açıklamaya göre, 31 Aralık'a kadar bedelli askerlik hizmeti kapsamında yükümlülerce ödenecek bedel miktarı 43 bin 151 lira 28 kuruş olarak belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı, 1 Temmuz'dan yıl sonuna kadar uygulanacak bedelli askerlik ücreti açıkladı.

2021 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvurusunu yapan adaylar için ödeme süreci hemen başlıyor. Ödemelerin devlet bankalarından ve PTT üzerinden yapılması mümkün.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETLERİ NASIL ÖDENİR?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Başvurusunu yapan adaylar için ödeme süreci hemen başlıyor.

Ödemelerin devlet bankalarından ve PTT üzerinden yapılması mümkün.

E-DEVLET'TEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile

temel eğitimi yapacakları birlikleri 2021 yılı Ocak ayında e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-bakanligi) ve askerlik şubelerinden duyuruldu.

BAŞVURU SAYISI FAZLA OLURSA KURA İLE BELİRLENECEK

Başvuru sayısının Milli Savunma Bakanlığı'nca belirlenecek sayıdan fazla olması

halinde yararlanacak yükümlüler kura ile belirlenecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU YAPACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR

Yoklama yaptırmayanların öncelikle "Askerliğe Elverişlidir" sağlık kararı almış olması gerekiyor.

Fiili askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmuyor.

2002 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği ertelenmiş olanlardan (erteleme başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanabilecek.

2021 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecek.

KIŞLA ZORUNLULUĞU DA VAR

2011'de, 2014'te ve 2018'de bir kereye mahsus olmak üzere çıkarılan kanunlarla gerçekleştirilen bedelli askerlik uygulamasında ücretler 2011'de 30 bin TL, 2014'te 18 bin TL ve 2018'de 15 bin TL olarak belirlenmişti.

2011 ve 2014'teki uygulamalarda kışla zorunluluğu yoktu. 2018'deki uygulamada ise askerler 21 gün temel eğitim almışlardı. Son kanuna göre ise yükümlüler bir aylık temel eğitimden geçiyor.