Bedelli askerlik için flaş açıklama geldi

Bedelli askerlik uygulaması, genel olarak ordunun ve devletin maddi kaynak sağlaması ve vatandaşların günlük hayatlarının sekteye uğramaması, mevcut işlerini kaybetmemeleri için çıkartılıyor.

Bedelli askerlik var mı sorusu gündeme gelirken, taleplerini iletmeye çalışan birçok genç sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden isteklerini dile getiriyor.  Bedelli Askerlik - En son 2014 yılında gündeme gelen ve İlk olarak 35 bin Türk Lirası ödenmesi konuşulan bedelli askerlik uygulamasında bedel yapılan görüşmeler sonucunda 18 bin Türk Lirası'na düşürülmüştü. AK Parti tarafından verilen bu fırsatın yenisini bekleyen milyonlarca genç her gün bedelli umuduyla güne başlıyor. 

ASKERLİK NASIL TECİL EDİLİR-TIKLA ÖĞREN 

'Bedelli askerlik sosyal medyanın gündeminde

Bedelli Askerlik beklentisi süren binlerce vatandaşın başlattığı 'Bedelliaskerliktorbayasada' hashtagı kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasındaki yerini aldı. Bir süredir çeşitli sosyal medya kampanyaları düzenleyen ve bedelli askerlik beklediğini dile getiren vatandaşlar kadar, bedelli askerliğe karşı olduğunu bildiren sosyal medya kullanıcıları da aynı hashtag üzerinden görüşlerini bildiriyor.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Hükümetin 2017 yılı için herhangi bir bedelli askerlik açıklaması bulunmuyor fakat , hükümete yakın bazı kaynaklar 2018 yılında bedelli askerliğin tekrar gündeme gelebileceğini, buradan elde edilecek kaynağın savunma sanayiinde kullanılabileceğini söylüyor. Peki sizler bedelli askerlik konusunda ne düşünüyorsunuz, bedelli askerlik sizce gelmeli mi?