Bedelli için büyük talep olacak

Binlerce kişinin beklediği bedelli askerlikte son durum nedir? Kabinede yapılan değişiklik sonrası yeni Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye bedelli askerlik yönünde talepler sürüyor.

Yeni bakanın göreve başlamasıyla bedelli askerlik talebinde bulunanlar umutlandı. Milli Savunma Eski Bakanı Fikri Işık; "Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasını dahi doğru olmadığını düşünüyorum" diye konuşmuş ve bedelli askerlik bekleyenleri üzmüştü.

ERDOĞAN, 'BEDELLİ YOK DEDİKOSU VAR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Sosyal medyada bedelli askerliğe ilişkin yer alan bazı ifadeleri hatırlatarak, "O sözler size mi aitti?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana ait değil, ben  'Sayın Başbakan'la bir değerlendirmesi yapılır' dedim. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var" karşılığını verdi.

Daha önce Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici arasında bedelli sohbeti geçtiği iddia edilmişti. Destici çıkışta “Milyonların talebi var, SMA hastalarıyla ilgili böyle bir teklifte bulunduk. Başbakan olumsuz bakmadı' demişti.