Beceriksizliğin fotoğrafı! Hem 3 yıldır bitmedi, hem yanlış döşediler

Beyazıt'ta taşlar ‘yerine oturmadı' İBB'nin Beyazıt Meydanı'na zemin döşeme taşları, hatalı uygulama nedeniyle tıraşlanmaya başladı. TMMOB Şehir Plancıları Odası “Bu tasarımlar hem tarihi dokuya hem engellilere uygun olmalı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 2020'de "Bu yıl sonuna kadar nitelikli bir hale dönüşecek" dediği Beyazıt Meydanı 2 yılı aşkın süredir inşaat halinde. Çalışmalar kapsamında meydana döşenen taşlara tekrar tıraşlama işlemi yapıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu meydanla ilgili, "Beyazıt Meydanı Fetih'ten sonra yapılmış olmakla birlikte bir tarihi miras anlamı da taşıyor. Bütün kaygılar güdülürken insan ölçeğinin ve kullanım fonksiyon meselesinin bir kenara bırakıldığını da gördük.

KAMU ZARARI OLUŞTU

Kullanım boyutu olduğu ne yazık ki düşünülmemiş, gerçekten insanlar düşüyorlar. Bütün bunlar bir yandan da kamu zararını da beraberinde getiriyor. Kamu kaynaklarının hatalı bir şekilde harcandığını bize gösteriyor" diye konuştu. 25 yıldır Beyazıt'ta esnaf olan Mehmet Dursun, "3 senedir buradaki çevre düzenlemesi devam ediyor. Normalde 6 ay içerisinde bitirmeleri lazımdı. Buraya dizdikleri taş değişik bir taş. İnsanlar yürürken yoruluyor, tekerlekli sandalyeler, bebek arabaları gitmiyor. Bunu tam düzeltmeleri lazım, yoksa hiçbir işe yaramaz. Kabarık olan yerleri biraz alıyorlar" dedi. Esnaf Kadir Korkut da, "Taşları yaptılar, döşediler, şimdi tekrar tıraşlıyorlar. Sürekli değişim, yeni bir tadilat bizi burada daha da zor duruma sokuyor" ifadelerini kullandı. İBB konuya ilişkin açıklama yapmadı.