Bayrampaşa'nın son arazisine beton yerine Millet Bahçesi

Bayrampaşa'nın son arazisi betonlaşmadan kurtarıldı, millet bahçesi yapıldı. Belediye Başkanı Aydıner, “Merhum Erbakan'ın motor fabrikası kurmak için aldığı araziyi beton yığını olmaktan ve AVM yapılmasından kurtardık” dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ilçedeki son arazi olan eski "Pancar Motor" fabrikasını millet bahçesi olarak halka kazandırdıklarını söyledi. Aydıner, üzerine konut projesi yapılması planlanan eski Pancar Motor fabrikası arazisinin serüvenini anlattı. Aydıner, Necmettin Erbakan'ın, Almanya'daki çalışmalarının ardından 1956'da Bayrampaşa'daki araziye 200 arkadaşıyla birlikte motor fabrikası kurduğunu hatırlattı. Erbakan'ın adını verdiği "Gümüş Motor" fabrikasının, daha sonra ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve milli üretimin akamete uğratılması girişimlerinden dolayı şeker fabrikalarıyla ortaklık yapmak zorunda kaldığını vurgulayan Aydıner, "3 yıl sonra bu fabrikanın kapısına kilit vuruldu, 10 yıl boş kaldı" dedi. Arazinin son sahibi olan dörtlü konsorsiyumun ise alt katları alışveriş merkezi olacak bir konut projesiyle belediyeye başvurduğunu dile getiren Aydıner, "Bunu çözse çözse Cumhurbaşkanımız' çözer dedim ve Ankara'ya gittim" diyerek süreci şöyle anlattı:

TAKAS YAPILDI, YEŞİL KALDI

"Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla arazinin sahibi olan dörtlü konsorsiyuma takas usulüyle hazineden başka bir arazi verildi, burası da hazineye kazandırıldı. Cumhurbaşkanımız beni, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a gönderdi. Kurum, ekibini topladı, Milli Emlak vasıtasıyla arazi verdirttik. Bu olay 1-1,5 yıl sürdü. Kolay bir iş değil. En sonunda anlaştık."

ALTI OTOPARK, ÜSTÜ YAŞAM ALANI

Millet bahçesinin altına otopark yapılacak. Bahçede kafe, süs havuzu, yürüme-etkinlik alanı, bisiklet parkuru, mescit, kütüphane, çok amaçlı resim ve sergi salonları olacak.

AÇILIŞI BAŞKAN ERDOĞAN YAPACAK

Başkan Erdoğan'a desteği için teşekkür eden Aydıner, betonlaşmadan kurtardıkları arazide 45 bin metrekarelik bir Millet Bahçesini Bayrampaşa halkına kazandıracaklarını, burada açacakları bir müzeyle Necmettin Erbakan'ın hatırasını da yaşatacaklarını söyledi. Aydıner, "Bu araziyi beton yığını olmaktan ve buraya bir AVM gelmesinden kurtardık. İnşallah bir ay içerisinde burayı halkımıza açacağız. Millet bahçesine ismini Cumhurbaşkanımız verecek ve açılışa Cumhurbaşkanı ile Bayrampaşa halkının tamamını çağıracağız" dedi.