Bayramda köprüler otoyollar ücretsiz mi, kaç gün ücretsiz? Hangi köprü ve otoyollar Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacak?

Köprü ve otoyollar Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olup olmayacağı araştırılan konular arasında. Alınan karara göre, Kurban Bayramı tatilini kapsayan 8 gün süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişler ücretsiz olacak. Söz konusu konu ile ilgili internet aramalarında ''Bayramda köprüler otoyollar ücretsiz mi? Hangi köprü ve otoyollar Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacak?'' soruların yanıtlarına ilişkin tüm detaylar haberimizde.

Kurban Bayramı dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ve köprülerden geçişlerine ilişkin resmi kurumdan beklenen açıklama geldi. Belediyeye bağlı tüm ulaşım araçları ile birlikte Başkentray ve Marmaray seferlerine ilişkin de açıklama yapan resmi kurum bayram takvimi yayınlandı. Peki Bayramda köprüler otoyollar ücretsiz mi? Hangi köprü ve otoyollar Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacak?

BAYRAMDA KÖPRÜLER OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Resmi Gazete'de Başkan Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Kurban Bayramı'nda Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak.

Ayrıca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Başkentray ve Marmaray seferlerinden ücretsiz yararlanılabilecek.

BAYRAMDA HANGİ KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK?

Yap-işlet-devret projeleri hariç Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacağı kaydedildi.

ÜCRETSİZ KÖPRÜ VE OTOYOL GEÇİŞLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 17 Temmuz Cumartesi saat 00.00'dan (cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece) başlayıp, 26 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar yap-işlet-devret projeleri hariç Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacağı kaydedildi.

OTOBÜS, METRO, METROBÜS, BAŞKENTRAY VE MARMARAY SEFERLERİ ÜCRETSİZ Mİ?

Aynı karar kapsamında 20 Temmuz Salı saat 00.00'dan (pazartesi gününü salı gününe bağlayan gece) itibaren 23 Temmuz Cuma saat 24.00'e kadar Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.