PTT banka eczane noter hastane açık mı? 2017 bayram günü kurban Bayramı

Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararla birlikte 28-29 ağustos tam gün, 31 Ağustos perşembe yarım gün idari tatil sayıldı ve kurban bayramı tatili 10 güne uzatılmış oldu. Peki idari izin, hangi sektörleri kapsıyor? Özel sektörde çalışanlar da 10 gün tatil yapabilecek mi? Bayramda bankalar, noterler, hastaneler çalışacak mı? Kurban bayramı boyunca hastanelerin acil servisleri çalışacak. Noterler ise, kurban bayramının sona ermesinin ardından çalışmaya başlayacak. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da bu kapsamda kurban bayramı tatili müjdesinden faydalanabilirler. Kurban Bayramı 2017 yılında yanı bu yıl 1 Eylül'de başlayacak ve 4 Eylül tarihine kadar sürecek.

Bakanlar Kurulu, kurban bayramı tatiliyle ilgili müjdeyi verdi. Bayram tatili 10 güne uzatıldı. Peki 10 günlük kurban bayramı tatili özel sektörü de kapsıyor mu? Kurban bayramında bankalar çalışacak mı? Kurban bayramında noterler çalışacak mı? Kurban bayramında hastaneler çalışacak mı? İdari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin devlet memurlarını kapsamaktadır, özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz. Tüm devlet dairelerine ve 657 sayılı kanuna dahil olan devlet memurları, idari tatil kapsamında 10 gün tatil yapacaklar. Kurban Bayramı Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır.

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

KURBAN BAYRAMINDA BANKALAR, NOTERLER, HASTANELER AÇIK MI?

Kurban bayramı boyunca hastanelerin acil servisleri çalışacak. Noterler ise, kurban bayramının sona ermesinin ardından çalışmaya başlayacak.

Bankaların çalışma programı şu şekilde:

28 Ağustos Pazartesi: Açık
29 Ağustos Salı günü Açık,
30 Ağustos Çarşamba Zafer Bayramı: Tatil
31 Ağustos 2017 Perşembe Günü | Arefe: Yarım Gün
1 Eylül 2017 Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün: Kapalı
2 Eylül 2017 Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün: Kapalı
3 Eylül 2017 Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün: Kapalı
4 Eylül 2017 Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün: Kapalı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ ÖZEL SEKTÖRÜ ETKİLİYOR MU?

İdari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin devlet memurlarını kapsamaktadır, özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz. Tüm devlet dairelerine ve 657 sayılı kanuna dahil olan devlet memurları, idari tatil kapsamında 10 gün tatil yapacaklar. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da bu kapsamda kurban bayramı tatili müjdesinden faydalanabilirler.

İdari izin nedir özel sektörü kapsıyor mu? 

Dün hükümetin ilan ettiği idari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin verildiğinde devlet memurlarının haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz. İdari izin bir nevi kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamına gelmektedir. Haliyle özel sektörün de çalışanları için idari izin kararı vermesi gerekir. Devletin aldığı bu karar onları bağlamaz. Özel sektör isterse elemanlarını söz konusu tarihlerde çalıştırabilir.

KURBAN BAYRAMI 2017 NE ZAMAN?

2017 Yılı Kurban Bayramı arefe günü 31 Ağustos Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 1 Eylül Cuma günü başlayacak ve 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek. Bayramlar, sevinme ve sevindirme günleridir. Bayram, basit çıkarların, kısır çekişmelerin, bencil hırsların, anlamsız kırgınlıkların insan benliğini kuşatan duvarlarını yıkarak kişinin kendini aşması, etrafındakilerin farkına vararak paylaşmanın, kucaklaşmanın ve sevmenin engin ufuklarında kamil insan olmanın tadını doyasıya yaşayabilmesi demektir.