Bayramda ne yapacağınıza karar vermediyseniz birde buraya göz atın deriz. Tadı damağınızda kalacak revani tarifiyle geldik sizlere... İşte, o tarif...
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 bardak yoğurt
2,5 bardak irmik
1 bardak sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet için
3,5 bardak toz şeker
4 bardak su
Bir kaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Büyük bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip köpük haline gelene kadar karıştıralım.
Ardından içine yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve irmiği ekleyip karıştıralım.
Karıştırmayı tamamladıktan sonra üstünü süreç film ile kapatıp 2 saat bekletelim. Yarım saatte bir hamuru karıştırmayı unutmayalım.
Ardından kullanacağımız tavanın dibini yağlayıp hamuru içine dökelim.
Tepsimizi önceden 180 derece ısıttığımız fırında yarım saat pişirelim.
Tatlı fırındayken şerbeti hazırlamaya başlayalım.
Şekeri ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp bir 10 dakika daha kaynatalım.
Limon suyu ekleyip karıştıralım. Pişen tatlıyı fırından çıkartıp şerbeti dökelim.
Şerbeti çekmesi için bir kaç saat dinlendirin.
Ardından eşit dilimlere bölerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.