Bayram tatlısı! Muhteşem revani tatlısı tarifi

Bayrama son bir kaç gün kala hazırlıklar hızlandı. Tatlılar kurabiyeler derken hangisi yapacağınıza karar vermediyseniz, sizler için bir tatlı tarifi araştırdık. İşte bayramda rahatlıkla tüketebileceğiniz nefis revani tarifi…

Bayramda ne yapacağınıza karar vermediyseniz birde buraya göz atın deriz. Tadı damağınızda kalacak revani tarifiyle geldik sizlere... İşte, o tarif...

MALZEMELER

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 bardak yoğurt

2,5 bardak irmik

1 bardak sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbet için

3,5 bardak toz şeker

4 bardak su

Bir kaç damla limon suyu

HAZIRLANIŞI

Büyük bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip köpük haline gelene kadar karıştıralım.

Ardından içine yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve irmiği ekleyip karıştıralım.

Karıştırmayı tamamladıktan sonra üstünü süreç film ile kapatıp 2 saat bekletelim. Yarım saatte bir hamuru karıştırmayı unutmayalım.

Ardından kullanacağımız tavanın dibini yağlayıp hamuru içine dökelim.

Tepsimizi önceden 180 derece ısıttığımız fırında yarım saat pişirelim.

Tatlı fırındayken şerbeti hazırlamaya başlayalım.

Şekeri ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp bir 10 dakika daha kaynatalım.

Limon suyu ekleyip karıştıralım. Pişen tatlıyı fırından çıkartıp şerbeti dökelim.

Şerbeti çekmesi için bir kaç saat dinlendirin.

Ardından eşit dilimlere bölerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.