Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil var mı? Bayram tatili kaç gün olacak?

İslam alemi tarafından büyük öneme sahip olan Kurban Bayramı'nı 31 Temmuz Cuma günü idrak edeceğiz. Bayramlar müminlerin bir araya gelmesinde, aile bağlarının kuvvetlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Öte yandan tatil planı yapan ve bayramın gelmesini fırsat bilen kişiler de kaç gün tatil olacağını merak ediyor.

Bayram tatili için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı üzerinden yaklaşık 2 ay geçti ve 31 Temmuz Cuma günü Kurban Bayramı’nı kutlayacağız. Müslüman alemi tarafından büyük öneme sahip olan Kurban Bayramı Allah’a ibadet etmek, kurban kesmek ve hayır işlemek için önemli bir fırsattır. Aynı zamanda bayramlarda uzun tatiller olduğu için insanlar ailelerini ziyarete giderler. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kurban Bayramı tatili için sayılı günler kaldı. İslam alemi tarafından büyük öneme sahip olan Kurban Bayramı’nın 1. günü 31 Temmuz Cuma günü idrak edilecek ve toplamda 4 gün sürecek. 31 Temmuz Pazartesi günü ise bayramın son günü olacak.

30 Temmuz Perşembe – Arefe Günü

31 Temmuz Cuma – Kurban Bayramı 1. günü

1 Ağustos Cumartesi – Kurban Bayramı 2. günü

2 Ağustos Pazar – Kurban Bayramı 3. günü

1 Ağustos Pazartesi - Kurban Bayramı 4. günü

KURBAN BAYRAMI’NDA 9 GÜN TATİL OLACAK MI?

Kurban Bayramı bu yıl 31 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. 30 Temmuz Perşembe günü yarım gün tatil, 31 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasında idrak edilecek Kurban Bayramı’nda da 4 gün olmak üzere toplamda 4,5 gün bayram tatili olacak. Eğer 4-7 Ağustos tarihleri arasında da tatil ilan edilirse toplamda 9 gün tatil olacak ama bu sene 9 gün tatil olması beklenmiyor. Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldıkça haberimiz içerisine eklenecektir.