Bayram hediyesi

Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'nin en büyüğü Ankara Millet Bahçesi'nin kurdelesini kesti, İstanbul için benzerinin müjdesini verdi bugün de AKM'nin açılışını yapacak.

AKŞAM

Erdoğan "2053 vizyonumuzun ilk ve en iddialı hedefi olarak belirlediğimiz Yeşil Kalkınma Devrimi'nin lokomotif şehri Ankara olacaktır. Burası artık sadece bir başkent değil. Aynı zamanda Anadolu'nun ortasında kültür sanattan sanayiye kadar her alanda ülkemizin geleceğine istikamet veren çok yönlü bir merkezdir" dedi. Son seçimlerde 81 şehre 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma sözü verdiklerini anımsatan Erdoğan bu çerçevede şehirlerin yeşil dönüşümü için projelendirdikleri 66 milyon metrekarelik alana sahip 404 millet bahçesinin 111'ini vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti.

700 BİN METREKARE

Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılına erken bir armağan olarak gördükleri eserin Ankara'nın merkezine değer katacağını, vurgulayan Erdoğan, "Melike Hatun Camisi'nden başlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kadar uzanacak dev bir projenin en önemli kısımlarından birini oluşturan Başkent Millet Bahçesi, toplam 700 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binaları ile Gençlik Parkı ve 19 Mayıs Stadyumu'nu da içine alan Başkent Millet Bahçemiz her yaştan insanımıza hitap eden imkanlara sahiptir" diye konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA EN 'HAVALI' MİLLET BAHÇESİ

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi kurmak için yıl sonuna kadar adım atılacağını da duyurdu. Erdoğan bugün İstanbul'da yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışını yapacaklarını anımsatarak "Sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli kültür merkezi olacak bu eserin de şimdiden İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir de müjde vermek istiyorum. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir millet bahçesi kuruyoruz. Bu yılın sonunda ihalesini yapacağız" dedi.

MİLLET BAHÇESİNDE DÖRT GÜN ŞENLİK

Açılış öncesinde sanatçı Alişan, konser verdi. Açılış törenine bakanların yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz katıldı. Erdoğan açılış töreninin ardından dört gün boyunca millet bahçesinin konserler, söyleşiler, at binme, uçurtma ve ok atma yarışmaları gibi etkinliklerle adeta bir festival alanına dönüşeceğini söylerken sosyal medya hesabından da "Tüm vatandaşlarımızı, havaların iyi gittiği şu günlerde Başkent Millet Bahçe'mizin keyfini çıkarmaya davet ediyorum" çağrısı yaptı.

6 DURAKLI TRAMVAY HATTI BİLE VAR

700 bin metrekare alana sahip Başkent Millet Bahçesi'nde, binlerce kitabın olduğu Millet Kıraathanesi yer alıyor. Ayrıca, Millet Bahçesi'nde, çocuk kulübü, çocuk oyun alanları, binicilik ve etkinlik çayırları, tohum merkezi, spor sahaları, meyve ve sebze yetiştirilecek bostanlar, 6 duraktan oluşan tramvay hattı, 5 bin kişilik konferans salonuna sahip çok amaçlı kültür merkezi, açık hava sineması, bisiklet park alanları, cami, sanat atölyeleri, çayhane, kır lokantası ve sağlık merkezi bulunuyor.

KİMSE TÜRKİYE'YE PARMAK SALLAYAMAZ

Türkiye'nin iç ve dış vesayetin zincirinden kurtulup kendi rotasını belirledikçe önüne çıkarılan engellerin çapının büyümeye başladığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Ama unuttukları bir şey vardı. Türkiye istedikleri gibi itip kakabilecekleri, istikamet çizebilecekleri, parmak sallayabilecekleri, siyasi istikrarsızlık, ekonomik kriz, sosyal çatışma çıkartabilecekleri eski Türkiye değildir. Biz Cumhur İttifakı olarak emin adımlarla yarınlara yürüyoruz. Şu anda İngiltere'de raflar boş, Avrupa'da boş, Amerika'da raflar boş. Bizde bolluk, bereket yoluna devam ediyor. Fakat nankörlere ne anlatırsan anlat, alamazlar."

'SON KOZLARINI SÜRDÜLER'

Erdoğan "Terörü devreye soktular, darbe denediler olmadı. Şimdi 2023 öncesi son kozlarını sahaya sürdüler. Ülkemize karşı yükselen çirkin seslerin, içerideki bazı kesimler eliyle çıkarılan kuru gürültünün sebebi bu" dedi.