Bayram dönüşü korkulan olmadı! Trafik yoğun ama akıcıydı

Tatil dönüşünde pandemi rekoru. Bayram tatilinin son gününde İstanbul'daki iki havalimanında bin 737 uçuş gerçekleşti. 106 bin 600'den fazla yolcuyla da 18 aylık pandemi sürecinin rekoru kırıldı. Tatilden ve memleketten dönenler otogarda yoğunluk oluşturdu.

AA-DHA

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini yurtiçi ve yurtdışı turizm bölgelerinde geçiren tatilcilerin dönüşleri nedeniyle İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk yaşandı. Uçuş ve yolcu sayısıyla, pandemi döneminin en yüksek rakamlarına ulaşıldı. Türk Hava Yolları (THY), dün bin 397 uçuşta, 216 bin yolcuyla yüzde 76.6 doluluk oranına ulaştı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçaklarındaki her 4 koltuktan üçünde yolcularının olduğunu belirtti.

HAVALİMANLARINDA YOĞUNLUK

İstanbul Havalimanı'nda dün 540 iniş ve 530 kalkış olmak üzere toplam bin 70 tarifeli sefer yapıldı. Bu uçuşlarda ise 90 bin gelen olmak üzere toplam 160 binin üzerinde yolcu havalimanından geçiş yaptı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise önceki gün, 340'ı geliş olmak üzere toplam 667 sefer gerçekleşti. Bu uçuşlarda 106 bin 463 yolcu geçiş yaptı. Bu rakam, hem pandemi döneminin hem de 2021 yılının en yüksek yolcu sayısı olarak kayıtlara geçti. Sabiha Gökçen'de bugün 353'ü geliş olmak üzere toplam 690 sefer gerçekleştirilecek.

İstanbul Havalimanı'nda bagaj bantlarıyla terminal çıkış kapılarında yoğunluk gözlendi.

50 ÖLÜ, 373 YARALI

9 günlük tatilde yollarda dün saat 17.00'ye kadar meydana gelen kazalarda 50 kişi hayatını kaybetti, 373 kişi de yaralandı.

OTOGAR TIKLIM TIKLIM

Tatili memleketlerinde geçirenler İstanbul'a geri dönmeye başladı. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk yaşandı. Kayseri'den dönen ailesini bekleyen Erhan Öztürk, "Benim çocuklar dün 6'da yola çıktılar çok fazla yoğunluk varmış yollarda" dedi. Manisa'da gelen Abdullah Akkuş ise, "Tatil çok iyi geçti. Manisa Turgutlu'dan geliyorum. Gelirken feribotla geldik buraya" dedi.

AVŞA NÜFUSUNUN 15 KATI İNSAN AĞIRLADI

Yerli turistlerin tercih ettiği Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda, Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk yaşandı. Adanın 5 bin olan nüfusu, bayram tatilinde 75 bine kadar çıktı. Otel ve pansiyonlar tamamen dolunca bazı tatilciler sahil kenarlarında çadır kurup konakladı. Bayram tatilinin son gününde tatilciler dönüşe geçti. İDO adaya ek seferler düzenlerken, iskeledeki yoğunluk dikkat çekti.