Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na: Baykar tek kuruş devlet desteği almadı

Baykar Genel Müdürü Bayraktar, Kılıçdaroğlu'na “Baykar tek kuruş devlet hibesi almadı. Bizim derdimiz siyaset değil. Milletimizin hukukunu çiğnetmemenin derdindeyiz” dedi.

Akşam

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında Baykar'ı hedef aldı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya medya hesabından, Kılıçdaroğlu'nun "Bütün bu gelişmeleri parti devleti süreci içinde yaptılar" sözlerine tepki gösterdi.

BABAMIZ DAVA AÇMIŞTI

Kılıçdaroğlu'nun, SİHA'ları hedef alan Sezgin Tanrıkulu'nun ismi verilince duymazdan geldiğini belirten Haluk Bayraktar, "Rahmetli Babamız iftiraları size yıllar önce mektupla ve telefonda şikayet etmiş fakat o zaman da duyarsız kalmıştınız. Nihayet, başka bir iftirayı siz atınca, Babamız Özdemir Bey size dava açmış ve mahkeme sizi tazminata mahkum etmişti. Kazanılacak tutarın da şehit ailelerine bağışlanmasını vasiyet etmişti" ifadelerini kullandı.

Bayraktar şu ifadeleri kullandı: "Baykar, ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktı, 30 ülkeye ihracat yaptı. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı oldu. Baykar, şimdiye kadar ar-ge yatırımınının tamamını özkaynaklarıyla yaptı. Tek kuruş devlet hibesi ya da banka kredisi almadı. Elde ettiği tüm gelirlerin %75'ini, bu yılki gelirlerinin %99,3'ünü ihracattan kazandı. 2022 ihracatı 1.2 milyar dolar. Türkiye'de toplam savunma harcamaları içinde Baykar'ın payı %1'in altında."

BAYKAR REKABETTEN KAÇMAZ

Bayraktar "Siz değil Türkiye'den, dünyadan bize benzer bir örnek daha gösterebilir misiniz? Baykar rekabetten kaçar mı? Desteklerken (!) keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız. Amasız, fakatsız bir destek için ABD şirketi mi olmalıydık" dedi.

KEMAL BEY HİÇ TOKİ KONUTUNA GİTTİN Mİ?

Kılıçdaroğlu'nun "1984-1999 arasındaki 15 yılda 1 milyon 139 bin 99 konut yapan TOKİ son 20 yılda 506 bin 861 konut yaptı" iddiasına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum cevap verdi. TOKİ'nin 1984'te kurulduğunu ve 2002'ye kadar 18 yılda 143 bin bağımsız bölüm ürettiğini, 2002'den bu yana ise 1 milyon 200 bin konut ürettiğini aktaran Kurum, "Kemal Bey'e şunu sormak lazım; hiç TOKİ konutlarına gidip vatandaşımızla görüşmüş mü? İftiralarla bahanelerle algı üreterek vatandaşımızın aklını çelmeye çalışıyorlar" dedi.