Bayraktar'dan Fazıl Say'a ''Ay'a sert iniş'' tepkisi... ''Atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışın''

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Fazıl Say'a sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bayraktar, ''Size tavsiyem, bilim insanlarına saygı duymanız. İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışmanız.'' ifadelerini kullandı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Fazıl Say'ın "Ay'a sert iniş" projesine yönelik iddialarına sert tepki gösterdi.

Türkiye'nin uzay çalışmalarına katkı sağlayan bilim insanlarının projelerini alaycı bir dil kullanarak hedef alan Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda alaycı iddialarda bulundu.

"AY'A SERT İNİŞ" PROJESİNİ HEDEF ALDI

Say, yaptığı paylaşımda alaycı bir dil kullanarak Türkiye'nin en iyi roketbilimcilerinden Doç. Arif Karabeyoğlu'nun anlattığı "Ay'a sert iniş" projesini hedef aldı.

Fazıl Say, şu ifadeleri kullandı:

"Bayraktar'ın konuşmasını ben dün dinledim. Hayli iddialı uzay konusunda. "Ay'a sert iniş yapacağız" diyor. Sonra tekrar etti. "SERT İNİŞ" dedi. (Yani "gerisini Ay düşünsün"!) Ama ben diyim, bu ahaliyi sadece bu kesmez. Dahası lazım; "MARS'A TEKME TOKAT İNİŞ" filan demeli."

"ATIP TUTMAK YERİNE ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN"

Fazıl Say'ın alaycı tutumuna tepki gösteren Bayraktar, "Size tavsiyem, idrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışmanız." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bayraktar, şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Say, "Aya sert iniş" projesini ben değil, Türkiye'nin en iyi roketbilimcilerinden Doç. Arif Karabeyoğlu anlattı. Hayatını teknolojiye adamış bir mühendis olarak ben de elbette bu hedefe sonuna kadar destek olurum. Size tavsiyem, bilim insanlarına saygı duymanız. İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışmanız. Zira, bilim de sanat gibidir, partizan tutumunuzu kaldırmaz."