Bayraktar TB3 test uçuşlarını başarıyla gerçekleştiriyor

Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı test uçuşlarını başarıyla gerçekleştirmeye devam ediyor. 785 uçuş saatini tamamlayan insansız hava aracının test uçuşlarından görüntüler yayınlandı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar Savunma tarafından geliştirilen katlanır kanatlı ve kısa mesafede iniş-kalkış özelliğine sahip bir silahlı insansız hava aracının 43.- 44. -45. ve 46. test uçuşlarını da başarıyla tamamlandığını duyurdu.

TCG Anadolu Amfibi Çıkarma gemisi üzerinde konuşlanacak uçak eksikliği üzerine geliştirilmeye başlanan silahlı insansız hava aracının test uçuş görüntüleri Selçuk Bayraktar'ın sosyal medyası üzerinden yayınlandı.

BAYRAKTAR TB3 HAKKINDA

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı sistemidir. Keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahiptir.

Katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan hava aracı kullanıcıya deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon icra etme kabiliyeti sunmaktadır.

Görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olan Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilmektedir.