Baykar Teknik Müdürü Bayraktar duyurdu: Kampanyada sayı 81 bin tablete ulaşıldı

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın başlattığı tablet bilgisayar kampanyası, Teknofest paydaşları ve savunma sanayisi şirketlerinin desteğiyle hızla büyüdü.

AA

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, uzaktan eğitime ulaşma fırsatı olmayan öğrenciler için Baykar olarak 5 bin tablet bilgisayar hediye ettiklerini duyurdu. Baykar'ın ardından TUSAŞ'dan 5 bin tablet, Roketsan'dan ise bin öğrenciye tablet bilgisayar desteği geldi.

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Selçuk Bayraktar tablet bilgisayar hediye kampanyasını sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile duyurdu.

Bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde ülkenin her ilinden toplam yüz bin öğrencinin yarıştığı bilgisini veren Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

Bayraktar, Baykar adına 5 bin tablet bilgisayar hediye edeceklerini, paydaşların da kendilerini yalnız bırakmayacağına inandıklarını kaydederek, "Hep birlikte el ele vereceğiz, daha çok çocuğumuza, gencimize bilgiye erişimin kapılarını açacağız." açıklamasında bulundu.

"FIRSAT EŞİTLİĞİYLE YOLA ÇIKTIK"

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, fırsat eşitliğine katkı sunmak hedefiyle yola çıktıklarını bildirdi.

Engeller kaldırıldığında öğrencilerin kendilerini daha güzel bir geleceğe ulaştıracağına inandıklarını kaydeden Bayraktar, "Kampanya kapsamında hediye edilecek tablet bilgisayarlar Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon halinde ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılacak." şeklinde konuştu.

5 BİN TABLET DE TUSAŞ'DAN

Baykar'ın uzaktan eğitime destek için 5 bin tablet bilgisayar hediye etmesinin ardından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) de 5 bin tablet desteği vereceğini duyurdu.

TUSAŞ'ın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milli teknoloji hamlesi gençlerimizin heyecanı ve gayreti ile büyüyecek. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için 5000 adet tablet de bizden. Güçlü eğitim, güçlü Türkiye için gençlerimizin yanındayız." ifadelerine yer verildi.

ROKETSAN'DAN BİN ÖĞRENCİYE TABLET BİLGİSAYAR HEDİYESİ

Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş.'de (Roketsan), Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın uzaktan eğitime ulaşma fırsatı olmayan öğrenciler için Baykar olarak 5 bin tablet bilgisayar hediye ettiklerini duyurmasının ardından Twitter hesabından açıklamada bulundu. Roketsan, "Gençlerimizin uzaktan eğitimine katkıda bulunabilmek adına paydaşlarından biri olarak, 1000 öğrencimize tablet bilgisayar hediye ediyoruz. Hep birlikte ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe taşıyacak nice gençler yetiştirmek dileğiyle." ifadelerini kullandı.

TÜRKSAT'TAN BİN ÖĞRENCİYE TABLET

TÜRKSAT sosyal medya hesabından, "Yeni eğitim ve öğretim döneminde uzaktan eğitim alacak öğrencilerimiz için Selçuk Bayraktar öncülüğünde başlatılan kampanyaya, TÜRKSAT olarak biz de 1000 tabletle katılım sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ'TAN BİN ÖĞRENCİYE TABLET HEDİYE

TUSAŞ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gençlerimizin uzaktan eğitim imkânlarını artırabilmek adına 1000 tablet de TEI’den." ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, eğitime destek verenleri sosyal medya hesabından böyle duyurdu. Bayraktar, "TEKNOFEST paydaşlarımızın ve ev sahiplerimizin toplam tablet bilgisayar bağışı: 81.000 Gençlerimiz bilgiye erişecek, Milli Teknoloji Hamlesi’nde çıtayı yükseltecek!" ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN DESTEK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatıyla; Bakanlığa bağlı MKEK Kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 adet olmak üzere toplam 3 bin adet tablet öğrencilere hediye edildi.