Batmanlılar kitaba doyacak

‘Batman'da 5 milyon sayfa' mottosuyla düzenlenen 5. Kitap Fuarı, ziyaretçilerine kapısını açtı. 153 yayınevinin katıldığı Batman 5. Kitap Fuarı, 23 Ekim'e kadar açık olacak.

Batman Valiliği ve Belediyesi tarafından organize edilen 5. Kitap Fuarı, ziyaretçilerine kapısını açtı. 'Batman'da 5 milyon sayfa' mottosuyla düzenlenen fuarın açılışında konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, hediye çeki miktarının 1.2 milyon liraya çıkarıldığını, böylece 40 bin öğrenciye ücretsiz kitap alabilmeleri için 30'ar lira dağıtılacağını müjdeledi. Fuara katılan yazarların sadece kitaplarını imzalamak için kente gelmediklerini de belirten Canalp, "Şehrimizin misafiri olan usta kalemler; gençlerimiz ve çocuklarımızın vizyonlarını geliştirmek ve onlara farklı bakış açıları kazandırabilmek için de buradalar" diye konuştu.

YAZARLAR GEÇİDİ

Fuarın ilk günündeki konukları gazeteci-yazar Zafer Şahin ile ilahiyatçı yazar ve akademisyen Nihat Hatipoğlu oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tarık Tufan, Nurullah Genç, Vehbi Vakkasoğlu, Şermin Yaşar, Beyazıt Akman, Ali Emre, Mehmet Ali Bulut kitap fuarına katılacak konuklar arasında.

153 yayınevinin katıldığı Batman 5. Kitap Fuarı, 23 Ekim'e kadar açık olacak.