Başvuranların % 80'i yurda yerleşti

Bakan Kasapoğlu, KYK yurduna ilk etapta öğrencilerin yüzde 80'inin yerleştiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt başvurularının açıklandığını belirterek, "Birinci faz yer yerleştirmede tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını %80 ile gerçekleştirdik. 800 yurt, 825 bin kapasite, güvenliğiyle, temizliğiyle, sosyal imkanlarıyla her alanda yüksek teveccühe mahzar bir altyapı ve yaşam alanı" dedi. "Yerleştirme sürecimizi 4 aşamada tamamlayacağız" diyen Kasapoğlu şöyle devam etti:

4 AŞAMADA BİTECEK

"İspanya konaklama talebinin %6'sını, İngiltere %24'ünü, Almanya %11'ini, Fransa %15'ini, ABD ise %12'sini karşılıyor. Biz %80'lik bir karşılama oranıyla hem de birinci fazda rekor gerçekleştirdik. 36 ülkenin nüfusundan daha fazla kapasiteye sahip bir yurt altyapımız var. Bu da gurur vesilesi. Birinci faz sonrası 3 fazımız daha var. Bu fazların sonunda her öğrencimiz bu çatının altında olacak. Bu ay içinde ikinci faz sonuçlarını yine sizlere paylaşacağım."

Bakan Kasapoğlu geçen hafta, toplamda 415 bin 305 gencin başvuruda bulunduğu, bunlardan 169 bin 899'unun erkek, 245 bin 406'sının kız öğrencilerden oluştuğunu açıklamıştı.

YKS EK TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

ÖSYM, boş üniversite kontenjanlaır için YKS ek yerleştirme tercihlerini almaya başladı. Adaylar, tercihlerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından 13 Eylül'e kadar yapabilecek. Edinilen bilgiye göre 1 milyon 287 bin 369 aday, tercih bildirdiği halde hiçbir yükseköğretim programına yerleşemedi. Konuyu değerlendiren Beykent Üniversitesi Öğrenci Dekanı Serhat Butur, öğrencilerin yüksek kontenjanlı bölümlere yönelmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu yıl ilk kez hukuk fakültesinde binin üzerinde kontenjan boşluğu var. Ayrıca mühendislik alanlarında 8 binin üzerinde sağlıkta ise binin üzerinde boşluk var. Bu alanların boşta kalması birçok öğrencinin hayalleri için avantaj."