Başörtüsüne anayasal güvence: Haftaya Meclis'e sunacağız

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, başörtüsü ile ilgili anayasa değişiklik teklifinin Cumhur İttifakı olarak imzaya açıldığını açıkladı. Zengin, yaptığı konuşmada ''Haftaya Meclis Başkanlığı'na sunacağız'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, başörtüsüne anayasal güvence getirecek teklifi imzaya açtıklarını ve önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığına sunacaklarını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bozdağ paylaşımında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na önümüzdeki hafta sunulacak. Teklif, TBMM'de imzaya açıldı. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na önümüzdeki hafta sunulacak. Teklif, TBMM'de imzaya açıldı. Hayırlı olsun.

Mecliste grubu ve üyesi bulunan siyasi partilerimizi ve her bir milletvekilimizi, temel hak ve hürriyetlerin kullanılması için anayasal güvence getiren; aileyi, neslimizi ve geleceğimizi koruyan hükümleri içeren kanun teklifine "Kabul" oyu vermeye davet ediyorum.

Bu önemli kanun teklifinin, milletvekillerimizin kahir ekseriyetinin vereceği destekle Meclisimizde kabul edileceğini umut ediyorum. Gelin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni kabul etmenin onurunu birlikte yaşayalım.