Başkan Yıldırım'ın 5 yıllık hedefi 400 eser

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, 5 yıllık görev sürecinde hayata geçirdiği 271 kalıcı eser ile yeni dönemde yapmayı hedeflediği 400 eserin tanıtımını yaptı.

DURSUN TOPÇU

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 5 yıllık görev sürecinde hayata geçirdiği 271 kalıcı eser ile yeni dönemde yapmayı hedeflediği 400 eserin tanıtımını yaptı. Başkan Yıldırım, 5 yıllık görev süresince ilçede imardan kentsel dönüşüme, ulaşımdan alt yapıya, çevreden kültür-sanata, eğitimden sağlık ve sosyal hizmetlere kadar birçok sorunu çözdü. Başkan Yıldırım'ın yeni dönemde yapmayı hedeflediği projelerden bazıları şöyle; Kongre Merkezi ve Yamanevler Şehir Parkı, Oyuncak Müzesi, Hekimbaşı Çocuk Köyü, Binicilik Tesisi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Sanat Akademisi, Afet Lojistik Merkezi, Bilim Merkezi, Masal Evleri, Dijital Kütüphane, Moda Okulu ve Ümraniye Gül Festivali... Bunların yanında yeni kütüphaneler, eğitim merkezleri, yeni yol ve kavşaklar, yeni spor merkezleri, yeni otoparklar, çok amaçlı spor sahaları, yeni okullar, kreşler ve anaokulları, ağız ve diş sağlığı merkezleri gibi çalışmalar en kısa sürede hizmete sunulacak.

KONGRE MERKEZİ YAPILACAK

Yıldırım, "Anadolu Yakası'nda 3-4 bin kişinin kullandığı bir Haliç Kongre Merkezimiz yok. Kongre Merkezi ve Yamanevler Şehir Parkı projemiz hazır. Toplam 58 bin metrekare, kongre merkezimiz 25 bin metrekare ve önünde de gerisi 32 bin metrekarelik park olacak" dedi.