Başkan Erdoğan'dan yoğun diplomasi trafiği... Peş peşe kritik temaslar kuracak!

Başkan Erdoğan, temmuz ayında önemli zirvelere katılarak mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Zirvelerde, ikili, bölgesel ve küresel meseleler ele alınacak.

AA

Başkan Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğini temmuz ayında da sürdürecek.

Başkan Erdoğan, 3-4 Temmuz tarihleri arasında Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

6 Temmuz'da ise Azerbaycan'ın Şuşa kentinde Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi düzenlenecek. Başkan Erdoğan, zirvede ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ABD'YE ZİYARET!

Temmuz ayının diplomasi trafiğinin en önemli gelişmelerinden birisi ise ABD ziyareti olacak.

Başkan Erdoğan, 9-11 Temmuz tarihlerinde Washington DC'de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak.

Şangay, Şuşa ve Washington DC'deki zirvelere katılacak olan Başkan Erdoğan, mevkidaşlarıyla çok sayıda ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

GÜNDEMDE GAZZE VAR!

Ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik atılacak adımların ele alınacağı zirvelerde, ikili, bölgesel ve küresel meseleler de görüşülecek.

Zirvelerdeki en önemli gündem maddesi ise, soykırımcı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve sivil katliamları olacak.

Ayrıca zirvelerde Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadelede işbirliği, ekonomik ve ticari işbirliği konuları de görüşülecek.