Başkan Erdoğan'dan sert açıklama: Minsk üçlüsü işi masada bıraktı

Başkan Erdoğan Cuma namazı sonrası açıklama yaptı. Ayasofya Cami'nin ibadete açılışı ile ilgili yurt dışından gelen tepkiler için konuşan Başkan Erdoğan, ''Hiçbiri bizi bağlamaz. Olumlu tepkiler de olumsuz tepkiler de var. Gençlik hayalimiz gerçekleştiği için mutluyuz'' dedi. Azerbaycan konusuna da değinen Erdoğan, ''Kardeş Azerbaycan'ı yalnız bırakmayız. Yanındayız yanında olacağız. Minsk üçlüsü işi masada bıraktı'' dedi.

Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılması hakkında, "Namazla ilgili daveti Diyanet yapacak. 1000 ila 1500 civarında ancak bir cemaat orada oluşabilecek." dedi. Dünyadan gelen açıklamalar hakkında konuşan Erdoğan "Ayasofya'nın bu süreci bizim iç egemenlik meselemizdir. Kararımız siyasi değil. Milletimizin özeli, bizim de gençlik hayalimizdi" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

KURBAN BAYRAMI'NDA KISITLAMA OLACAK MI?

Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor. Ama değerlendirmesini tabi Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu paylaşabiliriz. Kurban Bayramı'nın özellikleri, hususiyetleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek, herkes özellikle de birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Şu anda gündemimizde böyle bir durum yok.

Başkan Erdoğan'dan sert açıklama

"KARDEŞ AZERBAYCAN'I KESİNLİKLE YALNIZ BIRAKMAYIZ"

Ermenistan'ın işgalci. Ermenistan'ın işgali on yıllara sari. Nahcivan işgal altında ve Minsk üçlüsü 25 yıldır - 30 yıldır bu işi masada bırakmıştır. Hala çözmemiştir, çözememiştir. Tabi işin bu noktalara geleceği de belliydi. Şu anda da Ermenistan sürekli Azerbaycan'ın sivil bölgelerini ateş altında tutuyor. Oralara saldırıları var. Bu saldırılar neticesinde de tabi ki Azerbaycan da kendilerine düşen özellikle topraklarının müdafaası, adeta kendi halkının müdafasına yönelik adımları atmıştır.

Biz tabi kardeş Azerbaycan'ı kesinlikle yalnız bırakmayız, sonuna kadar da desteğimizi vereceğiz. Ben sayın Aliyev ile görüşmelerimi yapıyorum. Ve ben görüşmelerimi yaptığım gibi, en son dün oradan bir heyeti de Türkiye'ye gönderdiler. Bu heyet de savunma bakanım ve kuvvet komutanlarımızla etraflıca görüşmeler yaptılar. Ben de kendileriyle bir telefon görüşmesi yaptım. Azeri kardeşlerimizin bugün de yanındayız, yanında olacağız.