Başkan Erdoğan'dan önemli mesajlar: Asırlardır İslam'ın sancaktarı olduk

Başkan Erdoğan, Diyanet Akademisi'nin mezuniyet töreninde konuştu: “Türkler İslam'ın, İslam da Türklerin kılıcı olmuştur. İslam'ı Türk'ten Türk'ü de İslam'dan koparan, anlayışın bu topraklarla hiçbir illiyeti yoktur.”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2022'de hayata geçirilen Diyanet Akademisi Başkanlığı'nın ilk mezuniyet törenine katıldı. 8 aylık eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan 4 bin 537 aday din görevlisini tebrik eden Başkan Erdoğan, mezunların 3 bin 120'si imam hatip, 250'si müezzin kayyım, 1167'si ise Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapacağını, böylece Diyanet camiasının daha da güçleneceğini vurguladı.

TÜRK, MÜSLÜMAN DEMEKTİR

"Asırlar boyunca İslam'ın sancaktarı olduk" diyen Erdoğan, zaman zaman hadisle alay eden, hadisi küçümseyen bazı kendini bilmezleri duyduklarını ifade etti. İslam'ın güçlü bir şekilde kıyamete dek gideceğini vurgulayan Erdoğan, "Yaklaşık bin yıldır Türkler İslam'ı, İslam da Türkleri muhafaza etmiş, Türkler İslam'ın, İslam da Türklerin kılıcı olmuştur. Türk demek, aynı zamanda Müslüman demektir. İslam'ı Türk'ten, Türk'ü de dini mübini İslam'dan koparan, ayrıştıran, arasına sahte duvarlar ören anlayışın bu topraklarla hiçbir illiyeti yoktur" şeklinde konuştu.

CEHALETİ YIRTIP ATACAĞIZ

Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından aynı amaca hizmet eden çift kulvarlı kampanya yürütüldüğünü kaydeden Erdoğan, "Bunlardan ilki İslamsız Türklük tanımlarıdır. Milletimizi ayakta tutan tarihi kültürel değerleri tahrip edilmek isteniyor. İslam'ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük tanımı ve projesi aslında Türk milletini müzeye kaldırma, folklorik bir öge haline getirme teşebbüsleridir. Kampanyanın ikinci kulvarında ise şeriat düşmanlığı vardır. Şeriata düşmanlık dinin bizatihi kendisine husumettir. Bu ülkenin hukukunu savunmakta görevli olan bazıları çıkıyor, Kelime-i Tevhit yazılı bayraktan rahatsız oluyor" dedi. Kılık kıyafetine göre insanların ötekileştirildiğini kaydeden Erdoğan, "Anadolu insanını başkasının penceresinden bakarak aşağılamak istediler. İnşallah el ele verip sizlerin de samimi gayretleriyle, milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağız. İnşallah erkeğiyle, kızıyla yeni nesli bu şekilde siz yetiştireceksiniz. İslam medeniyetinin mirasçıları sizlersiniz" diye konuştu.

ÇAĞIMIZIN HAŞHAŞİSİ FETÖ'CÜ SAHTEKARLAR

'Hayat boşluk kabul etmez' diyen Erdoğan, bu boşluğu FETÖ terör örgütleri, zehir tacirleri, sapkın ve sapık akımların dolduracağına dikkat çekti. Erdoğan, "Çağımızın haşhaşisi FETÖ'cüler yıllarca insan devşirmiştir. 15 Temmuz, hoca kılıklı bir sahtekarın ülkemize ne kadar büyük zarar verebileceğinin en son örneğidir. Böyle bir facianın tekrar yaşanmasına müsaade edemeyiz. Tek bir evladımızın terör örgütlerinin eline düşmesine izin veremeyiz" dedi.

FİLİSTİN'İN DURUMUNA DÜŞMEYELİM

İsrail-Filistin arasında yaşananlara dikkati çeken Erdoğan, "Filistinli kardeşlerimize bu zalim İsrail'in neler yaptığını görüyoruz. Rabbim Kahhar ismi şerifi hürmetine bunları kahrı perişan eylesin inşallah. Öyle bir nesil yetiştirmeliyiz ki işte Filistin'in düştüğü duruma biz düşmeyelim. İsrail'in işgal altında tutuğu, dünyanın gözlerinin içine baka baka savaş ve insanlık suçları işlediği Filistin ve Gazze'nin sizlere ihtiyacı var" dedi.

İLK MİTİNG DEPREM BÖLGESİNDE

Bugün Bursa adaylarını açıklayacak olan Başkan Erdoğan, 50 ilde yapılması planlanan ilk mitingini ise deprem bölgesinde yapacak. Erdoğan, yarın Hatay'a giderek depremzedelerle buluşacak. Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik edecek. Pazar günü ise Gaziantep'te olacak Erdoğan, şehir hastanesi ile toplu açılış törenine katılacak.

46 BİN KONUT HAZIR

Erdoğan, depremin yıldönümü 6 Şubat'ta ise Kahramanmaraş'ta olacak, tamamlanan deprem konutlarını inceleyecek. 41 bini şehir merkezlerinde toplam 46 bin konut depremzedelere teslim edilecek. Erdoğan,

7 Şubat'ta Şanlıurfa, 8 Şubat'ta ise Adıyaman'a, 9 Şubat'ta ise Elazığ'a gidecek.

PUTİN'DEN ZİYARET

12 Şubat'ta Rus lider Putin'i ağırlayacak olan Erdoğan, 13 Şubat'ta Dubai, 14 Şubat'ta ise uzun süreden sonra Mısır'a ilk ziyaretini yapacak.

NİJER BAŞBAKANI ANKARA'DA

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Nijer Başbakanı ve Ekonomi ve Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine'yi kabul etti. Görüşmede, Türkiye ve Nijer arasındaki ikili ilişkiler çeşitli boyutlarıyla gözden geçirildi, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı. Kabulde ayrıca ikili münasebetlerin yanı sıra güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Erdoğan dün ayrıca MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı kabul etti.