''Kilis'i yeniden ayağa kaldıracağız''

Başkan Erdoğan, Gaziantep'te 'Kilis İftar Programı'nda konuştu. Başkan Erdoğan, ''Teröristlerle el ele, omuz omuza, kucak kucağa dolaşanların benim ülkeme vereceği hiçbir şey yoktur.'' dedi.

Başkan Erdoğan, Gaziantep'te 'Kilis İftar Programı'nda konuştu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Devletimizin tüm kurumlarını seferber ederek, arama-kurtarmadan acil barınma ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her alanda sizlerin yanında olduk.

Bizler sadece sofrayı paylaşmıyoruz, ortak bir kaderi, ortak bir geleceği de paylaşıyoruz. Diğerleri ne yaparsa yapsın, hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun biz her günümüzü deprem meselesiyle geçiriyoruz.

Diğerleri ne yaparlarsa yapsın, hangi sahte gündemlerin arkasından koşarsa koşsun. Biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz.

Sadece yıkılanı yapmakla yetinmeyerek, Kilis'i eskisinden çok daha güçlü ve bayındır bir şekilde yeniden ayağa kaldıracağız.

Kilis'le birlikte, depremin vurduğu 11 ilimizde 319 bin konut, toplam 650 bin konut inşa edeceğiz. İnşallah bu konutların 319 binini 1 sene içerisinde bitirip, hak sahiplerine teslim edeceğiz.Çalışmalarımızı şehirlerimizin demografisini, sosyolojisini, tarihini ve sanatını koruyacak bir anlayışla yürütüyoruz. Özellikle bu süreçte yatay mimari ilkemizden asla taviz vermiyoruz, vermeyeceğiz.Her bir depremzede kardeşimizi yuva sahibi yapana kadar inşaatlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

(Deprem bölgesinde inşa edilecek) Köy evlerinin bir kısmını bayrama kadar yetiştirme durumumuz olabilir.

Geçmişte maruz kaldığı onca haksız eleştiriye rağmen depremden alnının akıyla çıkan TOKİ, inşaat projelerimizin lokomotif kurumu olacaktır.

Daha bir masa etrafında toplanmış 7-8 kişiyi idare edemeyenlerin 85 milyonu idare etmesi beklenemez. Hele hele teröristlerle kol kola dolaşanların benim ülkeme verebileceği hiçbir şey yoktur.

Teröristlerle el ele, omuz omuza, kucak kucağa dolaşanların benim ülkeme vereceği hiçbir şey yoktur.

Bugün şehadetinin 8. seneidevriyesi olan Savcımız Mehmet Kiraz'ı rahmetle yad ediyorum. Eli kanlı katilleri meşrulaştırmaya çalışan terör yandaşlarıyla olan mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz.

Türkiye'yi ve deprem bölgesindeki şehirleri kavga eden, birbirinin kuyusunu kazan, ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz kumar masasının kaprislerine terk edemeyiz.