Başkan Erdoğan'dan CHP'ye 'Militan' tepkisi: ''Yaptığınız 5'inci kol faaliyetidir''

Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert tepki göstererek, ''Terör örgütünün şehir eşkıyalarına 'arkadaş' diyenler bugün devletin valisine, kaymakamına, askerine ahlaksızca 'militan' iftirası atıyor. Bunun adı siyaset değil, beşinci kol faaliyetidir'' açıklamasında bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Erzurum, Ağrı ve Erzincan İl Kongreleri'ne video konferansla katıldı. 

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Vatandaşlarımızın tamamını Türkiye paydasında buluşturan bir kadro olduk.

Terör örgütünün şehir eşkıyalarına 'arkadaş' diyenler bugün devletin valisine, kaymakamına, askerine ahlaksızca 'militan' iftirası atıyor.

"YAPTIĞINIZ 5'İNCİ KOL FAALİYETİDİR"

Bölücü örgütün uzantılarıyla kurduğu ittifaktan dolayı CHP, siyasi parti kimliğini giderek kaybetmektedir. Milletimizin canına kasteden PYD'li teröristlere gösterdikleri sempatinin onda birini kendi vatandaşlarına mesela Diyarbakır'daki acılı annelere göstermiyorlar. Bunun adı tam olarak beşinci kol faaliyetidir. Bu tablo CHP'nin siyasi tükenmişliğinin en bariz göstergesidir.

 Muhalefetin içine düştüğü çıkmaz bizim işimizi kolaylaştırmıyor, bilakis sorumluluğumuz daha da artıyor. Muhalefetin akıl tutulmasına yakalanması Türk demokrasisi adına endişe verici. Bu, CHP yönetiminin siyasi tükenmişliğinin göstergesi.

Türkiye'yi geniş bir alanda geleceğe hazırlayacak reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız."

2023 SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin içine düştüğü çıkmaz bizim işimizi kolaylaştırmıyor, bilakis sorumluluğumuz daha da artıyor." ifadesini kullandı.

"Muhalefetin akıl tutulmasına yakalanması Türk demokrasisi adına endişe verici. Bu, CHP yönetiminin siyasi tükenmişliğinin göstergesi." diyen Erdoğan, "2023 seçimleri Türkiye'de CHP'nin rövanşist siyasetinin de tasfiye edildiği yeni bir dönemin müjdecisi olacaktır." şeklinde konuştu.

CHP'nin "Militan" provokasyonu

PKK'nın bir kolu gibi çalışan HDP kapatılacak mı?