AKŞAM GAZETESİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının Kurban Bayramı'nı video mesaj ile kutladı. Erdoğan mesajında şunları söyledi:
GAZZE'NİN ACISINI YAŞIYORUZ
"İsrail'in Gazze'de 20 aydır sürdürdüğü katliam, soykırım, yıkım ve vahşet politikası nedeniyle Müslümanlar olarak bu bayramı da buruk geçiriyoruz. Bir yandan Kurban Bayramı'na erişmenin bahtiyarlığını yaşarken diğer yandan enkazlar arasında, bombalar altında bayramı karşılayan Gazzeli mazlumların acısını kalbimizin derinlerinde hissediyoruz."
BOL KESEDEN ATIYORLARDI
"Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan her hadise partimizin ve ittifakımızın dayanışmasının önemini bizlere hatırlatıyor. Sadece son iki haftada ana muhalefet cephesinde şahit olduğumuz tartışmalara bakmak bile sorumluluklarımızın ne kadar ağır, görevimizin ne kadar mühim olduğunu anlamak için ziyadesiyle yeterlidir. Daha 1 yıl öncesine kadar seçimlerde bol keseden vaat dağıtanlar bugün en basit belediye hizmetlerini dahi yerine getiremiyor. "Muhalefetin saplandığı popülizm bataklığının şehirlerimizin nasıl bir uçurumun eşiğine geldiğini hep beraber ibretle takip ediyoruz. Bırakın Türkiye'yi yönetmeyi, ellerindeki 3-5 belediyeyi dahi skandalsız, sorunsuz, kavgasız, şaibesiz yönetme becerisi olmayan bir avuç yolsuz siyasetçinin vasalı haline gelmiş bir zihniyetle karşı karşıyayız. Türkiye'nin ana muhalefet partisinin bu vizyonsuzluktan kurtulması, beceriksizliğe mahkum ettikleri milyonlarca vatandaşımız gibi bizim de en samimi arzumuzdur."
TÜRKİYE'NİN GÜVENCESİYİZ
"Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin her bakımdan güvencesi olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor. Terörsüz Türkiye sürecinde aldığımız mesafe aynı şekilde ülkemizin kendi sorunlarına yerli, milli reçeteler üretme kabiliyetini teyit etmiştir. 86 milyonun ezeli ve ebedi kardeşliğini perçinleyecek bu hayırlı süreci herhangi bir yol kazasına mahal vermeden inşallah başarıya ulaştıracağız."
86 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ
"Türkiye Yüzyılı'nı kardeşliğin, demokrasinin, refahın, kalkınmanın ve tüm bölgemizde barışın yüzyılı yapıncaya kadar durmadan çalışacağız. Bu yolda hiçbir ayrım yapmadan 86 milyonun tamamını kucaklayacağız. Gerilimden, kavgadan, kutuplaşmadan beslenenlere prim vermeyeceğiz. Bilhassa bu mübarek günlerde kapısı çalınmadık, kalbi fethedilmedik, hal hatırı sorulmadık hiç kimseyi bırakmayacağız. Hep beraber bu anlayışla millete hizmet mücadelemizi sürdüreceğiz."
GÖK VATANDA KİLİT ROL SİZLERİN
Başkan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i telefonla arayarak, Kütahya'da Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı personelinin bayramını kutladı. Erdoğan, şunları söyledi: "Sahip olduğunuz bilgi, tecrübe ve askeri disiplinle taşıdığınız ve her yıl 35 bin Mehmetçiğe aşıladığınız birlik bilinciyle, insani değerleri merkeze alan idare ve yönetim anlayışınızla özellikle Gök Vatan'ın muhafaza ve müdafaasında kilit bir rol üstleniyorsunuz. Bunun için her birinize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyor, 'Rabbim başarılarınızı inşallah daim eylesin' diyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehit ailelerimize, gazilerimize ve milletimizin her bir ferdine hayırlı bayramlar diliyorum."
LİDERLERE BAYRAM TELEFONU
Başkan Erdoğan, Kurban Bayramı'nın ilk gününü Muğla'da geçirdi. Erdoğan, Okluk Millet Camii'nde kıldığı bayram namazı sonrası vatandaşlar ile bayramlaştı. Erdoğan, daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan liderlerin Kurban Bayramı'nı kutladı. Erdoğan, Selam ile görüşmesinde ülkeler arasındaki ikili ilişkileri, bölgesel ve küre- sel konular ele alındı. Batı'nın Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırma kararının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.