Başkan Erdoğan'dan Merih Demiral'a destek: Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu?

Başkan Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. A Milli Takım futbolcumuz Merih Demiral'ın çeyrek final maçında yaptığı bozkurt işareti ile ilgili Erdoğan, ''Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu?'' ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta aralarında Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Fadime Özkan, Star Gazetesi Yazarı Sevil Nuriyeva Ismayılov'un da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başkan Erdoğan, A Milli Takım futbolcumuz Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili açıklamalarda da bulundu.

"MAÇA GİTME KARARIMIZI VERDİK"

Erdoğan, "Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi. Bunun üzerine de malum Dışişleri Bakanlığımız bunların yetkililerini çağırdılar, gerekli adımlar da buna göre atılıyor. İnşallah bütün mesele Cumartesi günü. Biz, sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım. Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik" ifadelerini kullandı.

UEFA'dan skandal karar! Merih Demiral'a 2 maç ceza

Dışişleri Bakanlığı'ndan UEFA'ya Merih Demiral tepkisi