Başkan Erdoğan'dan, mahkemenin İmamoğlu kararına ilk yorum: Muhalefetin taht oyunu

Erdoğan, yargı bağımsızlığına işaret ederek, ''Tartışmanın bizimle ilgisi yok. İç kavgalarını, Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerinden yürütme peşindeler, üzülüyoruz'' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Başkan Erdoğan, "Mardin'i sahip oldukları güzellikten koparmak için her türlü zulmü denediler. Mardin kim olduğunu asla unutmadı. Biz de unutmadık, Mardin'i hep bağrımıza bastık. Mardin'i kalkındırdık, geliştirdik, büyüttük, güçlendirdik" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

ONLAR YIKTIKÇA BİZ YAPTIK

"Terör belasından kurtuldukça Mardin'in de hakkını vermeye başladığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Çukur eylemleriyle Mardin'in ilçelerini yakıp yıktılar. Türkiye'yi çukura itmek istediler, onlar yıktı, biz daha iyisini yaptık. Ağızlarından özgürlüğü düşürmeyenlerin sizleri esir etmesinin önüne biz geçtik. Lafa gelince kardeşlikten dem vuranların sizleri birbirine düşürme planını biz bozduk. Derik'te Kaymakamımızı bunlar şehit etti. Günahı neydi? Sadece Derik'e hizmet etmekti. Terör örgütlerinin kaynaklarını yağmaladığı belediyelerimizi yeniden sizlere hizmet eder hale biz getirdik."

DİYARBAKIR'A HİÇ GİTTİN Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Diyarbakır Anneleri'yle helalleşme çağrısı yapan Erdoğan, "Bay Kemal 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun, o bir felaket, bizim ciğerimiz yanıyor. O ayrı bir konu. 10, 11, 12, 13, 14 yaşında Kandil'e kaçırılan yavrular için bir kelime ettin mi? Terör örgütünün taciz ettiği yavrular için tek cümle kurdun mu?" diye sordu. Erdoğan, "Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret ettin mi, helalleştin mi? Eğer helalleşmeye gideceksen Diyarbakır'a git, oradaki annelerle helalleş. Sen kimle dirsek temasındasın HADEP'le, HADEP kimle iş tutuyor, Kandille..." dedi.

Başkan Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında da ilk kez konuştu:

YARGI SÜRECİ SÜRÜYOR

"Bizim gündemimizde eser, hizmet, yatırım, proje, huzur, güven, umut, vizyon var. Muhalefette ne var? Tam takır. Uzunca süredir tek parti faşizmi artığı tiplerle muhatabız. Bunların tek malzemesi yalan, iftira, çarpıtma. Son günlerdir bir mahkeme kararı üzerinde koparılan fırtınanın ardından aynı faşist zihniyet var. Bunun ne bizimle, ne şahsımla, ne milletimizle ilgisi yok. Konu bir şahsın hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı cezadan ibaret. Ortada ne bir fikir kavgası ne hizmet kavgası mevcut. Bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Yalan yanlış bir sürü lafın nasıl iddialı edildikçe gülüyoruz. Birilerinin Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden oynadıklarını gördükçe üzülüyoruz. Anayasa'nın 138'inci maddesine göre hakimler bağımsız olarak görevlerini yaparlar. Mahkemelerin verdikleri her kararı beğenmek zorunda değiliz. Bizim de eleştirdiğimiz kararlar olmuştur. Ama bu mahkeme kararlarını tanımama hakkını vermez. Hayatımız yasaklarla, mücadeleyle geçti. Çözümü milli iradede bulduk. Bugün de vizyonlarımızı yarıştırabileceğimiz bir rakip arıyoruz. Kendisine altılı masa denen muhalefet cenahı karşımıza bir isim çıkaramadı. Şimdi birileri bir mahkeme kararını bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Buradaki asıl çarpıklık yargı ile ilgili bir sürecin 6'lı masanın kendi içindeki siyasi çekişmelerinin mezesi haline getirilmeye çalışılmasıdır. Bunun adı tek parti faşizmi. Biz bunu yutmayız."

ADAYINIZI AÇIKLAYIN

"Önce İstinaf'a, sonra Yargıtay'a gidecek. Mahkemenin hatası varsa orada düzeltilir. Biz bu oyunun içinde yer almadık, almayacağız. Bizim için Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, sözünü söylüyor. Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka bir iş yapmayan altılı masa yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsin. Yeter ki çamura yatmadan adayımız şudur cesaretini göstersinler. Biz de kiminle kapışacağımızı, kiminle vizyon yarıştıracağımızı bilelim. Ne 2014, ne 2018 seçimlerinde karşımıza çıkardıkları adaylar böyle bir hava oluşturabildi."

Bize dudak bükenler şimdi destek istiyor

MARDİN'DEKİ annelerin evlatlarına kavuşma temennisinde bulunan Başkan Erdoğan, "Terör örgütünü sınırlarımız içinde bitirdikçe ve sınırlarımızdan uzaklaştırdıkça artık anneler evlatlarının acı haberini değil sadece okulundan, düğününden, iş yerinden gelecek güzel haberleri bekleyecek" diyerek şöyle devam etti:

"Eli silahlı teröristlerin tepesini nasıl ezdiysek bunların siyasetçi görünümlü uzantılarının da nefeslerini demokrasi, hak ve özgürlükleri genişleterek sizlerle gönül bağımızı güçlendirerek keseceğiz. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Mardin'den başlayarak bu bölgemizde eserle, hizmetle, yatırımla, güvenlikle, refahla yükselecek umudun, sevincin, heyecanın da yüzyılı olacaktır."

ONLAR DEDİKODU YAPSIN

"Trakya'da yeraltı doğal gaz terminalinin açılışını yaptık. 4 milyar 600 milyon metreküp. Onlar sağda solda dedikodu yapıyor, biz ise iş yapıyoruz. Daha düne kadar bize dudak bükerek bakanlar bugün pek çok konuda desteğimize ihtiyaç duyuyor. Uzunca bir süredir bu konuda bizimle aşık atacak kimse olmadığı için artık projelerimizi kendi içinde yarıştırıyoruz."

PROF. DR. AZİZ SANCAR'IN ADI HAVAALANINA VERİLDİ

BAŞKAN Erdoğan, Mardin Havaalanı'nın adının Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı: "Mardin Havalimanı'na 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaptık. Bugün gönlümden şöyle bir şey geçti. Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim dedim. Mardin'in Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar hocamızın adı bundan sonra aynı zamanda Mardin'e girerken görülecek."

3 petrol kuyusu açıldı

BAŞKAN Erdoğan'ın dün Mardin'de açtığı eserlerin yatırım bedelinin 17.5 milyar liraya ulaştığı belirtildi. Erdoğan, açılış töreninde şöyle konuştu: "Midyat şehir geçişi ve bağlantı yollarıyla Midyat-Nusaybin yolunu, Kızıltepe köprülü kavşağını, Derik şehir geçişi ve Kızıltepe yolunu, Mardin Devlet Hastanesi kavşağını hizmete açıyoruz. Mardin-Savur yolunu da inşallah en kısa sürede yapıyoruz. DSİ tarafından 1 milyar 100 milyon liralık yatırımla tamamlanan Derik Ovası sulamasını da hizmete sunuyoruz. Ülkemizin dört bir yanında Mardin'de de olduğu gibi petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. 3 petrol kuyumuzun da açılışını yapıyoruz. Ömerli, Dargeçit, Midyat, Savur ve Mazıdağı'na getirilen doğalgaz hatlarını da açıyoruz. Ulaştırmada, Mardin'i 29 kilometreden devraldık, toplamda 272 kilometreye çıkardık. Karaman-Adana-Gaziantep hızlı tren projemizi inşallah Mardin'e kadar uzatıyoruz."