Başkan Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 10 soru! “Yüreğin yetiyor mu aday mısın?”

''Yüreğin yetiyorsa bu sorulara net cevap ver'' Başkan Erdoğan, “Kıvırtarak, laf çevirerek değil net cevaplar bekliyorum” diye 10 soru sordu. Kılıçdaroğlu 9 saat sonra mesaj attı, ‘adayım' diyemedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert çıktı.

SELAMI KANDİL'E: "Bizim yaptığımız her eser gibi İstanbul'daki millet bahçesine çamur atan Kılıçdaroğlu, Van'da terör örgütünün ağzından konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. Van'ın dışlanmışlığından, terk edilmişliğinden söz ederken bu şehri 2011'deki depremin ardından adeta sıfırdan, yeniden inşa ettiğimizden bile adamın haberi yok. Devletin kaynaklarının terör örgütüne aktarılmasının önüne geçmek için kullandığımız belediye başkanvekili yöntemini öyle anlatıyor ki sanırsınız ses Kandil'den geliyor. "

RÜŞVET OPERASYONLARI

CHP'Lİ BELEDİYELER: "Kimseye ayrım yapmadan veriyoruz dediği sosyal desteklerin toplamı, bizim herhangi ortalama bir il ve büyükçe ilçe belediyemizin seviyesine çıkamıyor. CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarını, millete hizmet için verilen kaynakları çalanın yakasına önce ben yapışırım diyerek destekleyeceği yerde bunları belediyeleri engelleme çabası diye takdim ediyor. Milletin parasını çalan hırsızdır. Hırsızın sırtını sıvazlayan ise daha büyük hırsızdır. Kılıçdaroğlu CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarına karşı çıkarak safını belli etmiştir."

BU ZAT PROJE: "Ülkemize gelen yabancı yatırımcıları en aşağılık şekilde tehdit eden de yine Kılıçdaroğlu. Niye biliyor musunuz? Çünkü bu zat inanın yalancı. Çünkü bu zat omurgasız, proje, aparat. Partisinin başına kaset komplosuyla geçirildiğinden beri Türkiye'nin milli çıkarlarına karşı sinsi bir savaş vermekten başka iş yaptığını gördünüz mü?"

6'LI MASAYA AYAR VERDİ

DEMİRTAŞ: (6'lı masaya verdiği ayar) "2023 yılı haziran ayında yapılacak seçimde rakip gördüğü herkesi ya kendine tabi kıldı ya da saf dışı bırakmaya başladı. Konu kendi siyasi ikbali olunca ya benimle olun ya da yolumdan çekilin diyerek nasıl şahinleştiğini ibretle takip ediyoruz. Cezaevinden biri ayar verdi ama hiçbirinin sesi çıkmadı. Herhalde soluk borularını tutan el ses çıkarmalarına izin vermedi."

KIVIRTMADAN: "Sorularıma öyle kıvırtarak, laf çevirerek, yuvarlak sözler ederek değil, kesin, kati, net cevap versin. Şayet bu delikanlılığı yaparsa kendisini siyaseten ve tıbben mazur görmekten vazgeçip muhatap almaya başlayabiliriz. Eğer bu soruların cevaplarını milletimizin huzurunda amasız, fakatsız, lakinsiz, samimiyetle ve açık bir şekilde verirse, kendisiyle ilgili tutumumuzu gözden geçireceğiz. Aksi takdirde yalancıdan siyasetçi olmaz, gavurun kılıcını çalandan adam olmaz, kendi ülkesini başkalarına şikayet edenden vatandaş olmaz, kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez demeye devam edeceğiz."

PAKİSTAN'LA YENİ DÖNEM

Başkan Erdoğan, resmi ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i ağırladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Başkan Erdoğan, yaptığı konuşmada Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının köklerinin, tarihin derinliklerine uzandığına işaret ederek "İkili ticareti salgına rağmen geliştirmeye muvaffak olduk. Malum, hedefimiz 5 milyar dolardır" dedi. Şerif de, "Biz ilişkilerimizi kutsal bir güven olarak değerlendiriyoruz ve bu güveni bize atalarımız emanet etti. Bizler de gelecek nesillere bırakacağız" diye konuştu.

AK PARTİ KAMPA GİRİYOR

Kovid-19 salgını dolayısıyla yapılamayan AK Parti'nin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenecek. Kızılcahamam'daki kampta, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye, İçişleri, Milli Savunma, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman ile Ticaret bakanları birer sunum yapacak.

BUNLARDAN BU MİLLETE, BU VATANA HAYIR GELMEZ

"Tarihimize vandallık olarak geçen Gezi olaylarının 9'uncu yılındayız. Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım, Türkiye'nin milli projelerini, uluslararası çıkarlarını hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü. Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, sürtük. Bay Kemal, başı çeken oydu. Bunlardan bu millete, bu vatana hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber, çünkü kendileri de terör sevici."

SİYASETÇİ KILIKLI PROVOKATÖRLER

"Bunlar ihanetin bilincinde olan beşinci kol elemanları. 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde görevini yapan polislere saldırarak pankart asmaya çalışan tipler somut örnekleri. HDP ve CHP listelerinden Meclis'e sokulan siyasetçi kılıklı provokatörler, terbiyesizliğin hesabını, hukuka ve milletimize verecekler."

FETÖ VE PKK'DAN ŞİKAYETÇİ OLMAZ

"TURKEN Vakfı'nın Amerika'daki yurt binasının inşaatını diline dolayan Kılıçdaroğlu'nun, mesela FETÖ'nün oradaki okul görünümlü fitne yuvalarından, PKK'nın oradaki faaliyetlerinden şikayetçi olduğunu hiç görmedik. Rahmetli Muhammed Ali'nin çiftliğini de aynı vakfımız vasıtasıyla öğrencilerimizin hizmetine sunarak bu zatı daha da çatlatacağız daha da kıvrandıracağız. Bu zatın eğitim faaliyeti yürüten vakfımıza yaptığı her iftirayı burnundan fitil fitil getirmek de öteki dünyada yakasına yapışmak da boynumuzun borcudur."

SURİYE'DE TEL RIFAT VE MÜNBİÇ'İ DE TERÖRDEN TEMİZLİYORUZ

"Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye'nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek, kimler köstek olmaya çalışacak göreceğiz."

NATO, TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK KURULUŞU DEĞİLDİR

(İSVEÇ VE FİNLANDİYA) "Biz her iki ülkenin de NATO üyeliğine, terör örgütü PKK'ya ve uzantısı kuruluşlara verdikleri destek sebebiyle karşı olduğumuzu açıkça ilan ettik. NATO, terör örgütlerine destek kuruluşu değildir. İsveç, Finlandiya, Almanya, Fransa, Hollanda, polisleriyle beraber koruma altına alıyorlar ve terör örgütü başının da posterleriyle birlikte bunlar bu yürüyüşleri yapıyorlar. Bunlar göz önünde iken biz bunlara nasıl gelin, girin diyebiliriz."

YUNANİSTAN'LA ANLAŞMAMIZI BOZDUK, AĞLAYIP SIZLAMAYIN

"Yunanistan, Amerika'nın 9 tane üssünün Yunanistan'da adalarda vesaire kurulmasına imkan hazırladı. Şimdi bizim Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşmamız vardı. Dışişleri Bakanıma da söyledim. Biz Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk. Zira biz şahsiyetli dış politikadan yanayız. Tarihten hiç ders almıyor musun? Tarihte neredeydin, şimdi neredesin. Ondan sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma, yorulur, yolda kalırsın. Şu anda bunlarla ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Bu Yunanistan yola gelmeyecek. Ne zaman bu yanlışlarından döner... Biz bunlardan bıktık, dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır."

İŞTE ERDOĞAN'IN KILIÇDAROĞLU'NA SORDUĞU 10 SORU

1. PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını, DHKP-C'den TİKKO'ya, FETÖ'den DEAŞ'a tüm terör örgütlerini, siyasi uzantıları, medya destekçileri, yurtdışındaki bağlantılarıyla birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu? Lanetlemiyor mu?

2. Türkiye'nin PKK ve YPG'ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu, desteklemiyor mu?

3. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında bir kez daha ortaya çıkan, Batı'nın terör örgütlerine ve ülkemizin milli çıkarlarına yönelik riyakar tutumuna karşı kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı, değil mi?

4. Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de, sınır hattından kalıcı ekonomik bölgeler oluşturma çabalarına kadar verdiği mücadelede ülkesinin safında mı, karşımızdakilerin safında mı?

5. Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin, ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye en azından ilkesel düzeyde destek veriyor mu, vermiyor mu?

6. Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescil edilmiş iddiaları bir kenara bırakıp, siyaseti ülkenin ve milletin ali çıkarları üzerinden yürütmeye var mı, yok mu?

7. Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hazırlatmak ve ona el atmak yerine kendi partisinin mensuplarıyla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi, yönelmeyecek mi?

8. Bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerleri, sembolleri, birikimleri ve kazanımlarıyla asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu, etmiyor mu?

9. Partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisini, her türden hırsızı, tacizciyi, tecavüzcüyü, istismarcıyı tasfiye etmeyi düşünüyor mu, düşünmüyor mu?

10. Yüreği yetip 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı, olmayacak mı?

9 SAAT SONRA CEVAP VERDİ 'ADAYIM' DİYEMEDİ

Başkan Erdoğan'ın "Kıvırtarak değil, net cevaplar bekliyorum" diyerek sorduğu 10 soruya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 9 saat sonra cevap verdi. "PKK'yı, YPG'yi lanetliyor musun" sorusuna yine PKK ve YPG isimlerini anmadan "Tüm terör örgütlerini lanetliyorum" diye cevap veren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasını ise desteklediğini ifade etti. Birçok soruyu politik cevaplarla geçiştiren Kılıçdaroğlu, "2023 seçimlerinde aday mısın, değil misin" sorusunu da, "Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayalım. Var mı sen de o yürek Erdoğan!" sözleriyle geçiştirdi ve "Adayım" diyemedi.